Narodna stranka "preimenovala" Pozorišni trg u Trg Zvonka Veselinovića

Gradski odbor Narodne stranke simbolično je danas "preimenovao" Pozorišni trg, u centru Novog Sada, u Trg Zvonka Veselinovića.
Narodna stranka "preimenovala" Pozorišni trg u Trg Zvonka Veselinovića
Foto: 021.rs

U pitanju je reakcija opozicione stranke na to što su u poslu rekonstrukcije Pozorišnog trga nabavljane granitne ploče preduzeća "Granit peščar" iz Ljiga, koja je u vlasništvu Zvonka Veselinovića, kojeg su Sjedinjene Američke Države označile kao pripadnika organizovane kriminalne grupe.

Članovi Narodne stranke zalepili su na početku Pozorišnog trga papirnu "tablu" Trg Zvonka Veselinovića, a potpredsednik gradskog odbora ove stranke Boris Fejdi poručuje da je sramotno da u evropskoj prestonici kulture "kriminalci rekonstruišu trgove i ulice, postavljaju semafore i grade vrtiće".

"Najnoviji i najusniji projekat u kojem učestvuje firma 'Granit peščar' iz Ljiga je rekonstrukcija gradskog jezgra Novog Sada. Prva faza, za koju je iz budžeta Novog Sada izdvojeno 378 miliona dinara, predstavlja rekonstrukciju Pozorišnog trga. U tom delu posla 'Granit peščar' popločava granitnim pločama ovaj deo trga. Kompletna rekonstrukcija gradskog jezgra će se odvijati u četiri faze, koje podrazumevaju popločavanje Njegoševe ulice, ulice Modene i Kralja Aleksandra, te Trg slobode. Tako dolazimo do ukupne površine od sedam hektara, što nas dovodi do računice da će Zvonko Veselinović ovim poslom profitirati 10 miliona evra", kaže Fejdi.
 
 
On podseća na to da je Veselinović osoba koja se nalazi pod međunarodnim sankcijama zbog ilegalne trgovine oružjem i narkoticima. 
 
"Zbog toga smatram da Miloš Vučević mora da podnese ostavku jer sarađuje sa, jednostavno rečeno, kriminalcem, kojem dodeljuje vrlo unosan posao, a koji sprovodi firma, koja se po podacima NBS, nalazi u blokadi i duguje 365 miliona dinara poreza Republici Srbiji. Očigledno da Zvonko Veselinović ne oseća potrebu da poštuje zakone Srbije i da plaća porez, ali oberučke prihvata svaki posao koji mu dodeljuje Srbija. Narodna stranka će posle pada ovog režima ispitati svu tendersku dokumentaciju i sprovešće pravni revanšizam nad svim pojedincima koji su besumučno pljačkali građane Novog Sada, Vojvodine i Srbije i na taj način finansirali rad Srpske napredne stranke", dodaje Fejdi. 
 
Predsednik omladine Narodne stranke za Novi Sad Aleksandar Maksimović kaže da ova opoziciona partije "već duži vremenski period aludira na to da postoji krivično delo trgovina tri osobe - Miloša Vučevića, Marka Bosanca Bosketa i Zvonka Veselinovića". On se osvrnuo i na poslove koje dobija firma Marka Bosanca Bosketa "Montop".
  • Hijavata

    07.12.2023 12:01
    Maksa najbolji političar u Novom Sadu. Jedan od retkih koji nije lopov i koji je pravo lice Novog Sada.
  • Novisadka

    17.12.2021 17:53
    Frazetina
    "svi su / ste isti" mi više pokazuje moralne kapacitete pisca nego onih koje kritikuje.
  • Dragan

    17.12.2021 17:20
    Ah
    Smešno.Znate da ste ga dirnulo ima odma da odustane.Jadni ste,bez ideje.Pa i ja sa parčetom papira mogu da se slikam.Nego zašto ne radi poreska uprava.Na njihovom sajtu cele nedelje piše zatvoreno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.