Vučević: Sve slovne greške na Pozorišnom trgu biće ispravljene o trošku izvođača

Sve slovne i gramatičke greške na memorijalnoj traci na Pozorišnom trgu biće ispravljene u najkraćem mogućem roku o trošku izvođača radova, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
Vučević: Sve slovne greške na Pozorišnom trgu biće ispravljene o trošku izvođača
Foto: 021.rs

Na činjenične, pravopisne i gramatičke greške, naročito u verziji na engleskom jeziku, ukazao je 021.rs u detaljnoj analizi.

Vučević navodi da u ovom trenutku nije poznato ko je odgovoran za pravopisne propuste, ali da će ispitati.

"Da li je pogrešio lektor, da li su pogrešili oni koji treba da kontrolišu, da li su pogrešili izvođači prilikom klesanja - verovatno kombinacija svega toga", rekao je gradonačelnik.

On je osudio zlonamerne komentare i dodao da neće dozvoliti da 10 gramatičkih grešaka bace senku na ovako važan projekat. 

"Posebno me je zabavilo neznanje pojedinih zlonamernih ljudi koji su se smejali rečima "New.now", govoreći da se radi o gugl translejtu, odnosno lošem prevodu Novog Sada. To nije nikakav prevod imena Novog Sada. Vi nepismeni, pogledajte, ta rečenica počinje Novi Sad na latinici, a "New.now" je naziv projekta sa kojim se Novi Sad kandidovao za Evropsku prestonicu kulture, a ne prevod. Očekujem odgovor na pitanje ko je odgovoran, čiji su to propusti, ako bude da sam ja, preuzeću odgovornost. Neću da dozvolim da 10 gramatičkih grešaka ili interpunkcijskih znakova pokvare i bace senku na prelep projekat", izjavio je Vučević.

Čelnici grada uložili su 410 miliona dinara u novi Pozorišni trg i njegovu prvu fazu.

Komentari 109

  • Petar

    28.12.2021 09:52
    PROJEKTANT
    U celoj ovoj priči o rekonstrukciji pozorišnog trga niko ne pominje projektanta koji je glavni krivac za izgled kako trga tako i ovih istorijskih traka. Pa izvođač samo radi ono što piše u projektu a nadzor je tu da kontroliše da li izvođač radi po projektu.
    Ko je projektant ove gluposti?
  • ex chapman

    28.12.2021 08:24
    da, da
    cim poprave bazen na SPENSu i okrenu sve kocke u BGu i izvade zemlju koju su stavili kao podlogu za auto-put umesto šljunka
    a odma posle moraju da poprave tzv. parternu rasvetu koja vec sad ne radi
    pa onda da zavrse prugu koju su pocupali pre mnogo godina i nikako da je poprave
    a termoelektrane?
    lista svinjarija koje treba da popravite sve je duza...
  • Idi begaj

    27.12.2021 17:03
    Neverovatno je samo kako ovakve niko ne pita sledeće:
    Ko je "zaprimao robu" od strane kupca tj. grada New Nowua?
    To je jedino važno i taj mora da odgovara!
    Naravno da će izvođač snositi troškove,naravno da se mora ispraviti(to vlast tj. SNS plasira kao olakšavajuću vest u ovom slučaju).Ne,nego ćemo im opet platiti kada budu ispravljali....
    Ko je zaprimao poručenu robu?
    Ko je platio našim parama i nije gledao šta je kupio?
    To je bahatizam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti