TOP 40 najuticajnijih Novosađana

Pred vama je godišnja lista najuticajnijih Novosađana po izboru redakcije portala 021.rs.
TOP 40 najuticajnijih Novosađana
Foto: 021.rs (Medija centar Beograd/FK Vojvodina)

Listu čini 40 imena osoba iz sveta politike, pravosuđa, bezbednosti, privrede, religije, medija, kulture, zabave... a čija je zajednička spona Novi Sad.

Neki su u njemu samo rođeni, nekima je postao druga kuća. Neki u njemu i dalje imaju prijavljeno prebivalište, drugi su tu na privremenom boravku, ali je kod većine sa liste to grad za koji se snažno vezuje njihovo ime kroz prošlost, sadašnjost ili čak budućnost.

Listu čine osobe koji imaju uticaj na naš život - na donošenje odluka, na javnost, na promene, progres i dobrobit. I obrnuto.
 
TOP 10
 

Foto: 021.rs/Medija centar Beograd/FK Vojvodina
 
1. Miloš Vučević - gradonačelnik Novog Sada, potpredsednik SNS
 
2. Igor Mirović - predsednik Pokrajinske vlade
 
3. Dušan Bajatović - potpredsednik SPS, direktor Srbijagasa
 
4. Marinika Tepić - neformalna liderka srpske opozicije
 
5. Zagorka Dolovac - državni javni tužilac
 
6. Irinej Bulović - episkop Bački 
 
7. Damir Zobenica - potpredsednik Skupštine Vojvodine, član predsedništva SNS
 
8. Aleksandar Vulin - ministar policije
 
9. Nikola Vasiljević - načelnik BIA za Novi Sad
 
10. Slobodan Malešić - načelnik novosadske policije
 
11 - 20
 

Foto: 021.rs/Screenshot/Osnovni sud u Novom Sadu
 
11. Zoran Gojković - pokrajinski sekretar za zdravstvo
 
12. Jorgovanka Tabaković - guvernerka NBS
 
13. Miodrag Kostić - predsednik kompanije MK Group
 
14. Vladimir Gogoljev - suvlasnik kompanije Levi 9
 
15. Slavko Carić - predsednik IO Erste banke
 
16. Maja Gojković - ministarka informisanja i kulture
 
17. Zoran Milošević - pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje
 
18. Borislav Novaković - potpredsednik Narodne stranke
 
19. Nebojša Petrić - vlasnik Promista
 
20. Tamara Radović - predsednica Osnovnog suda Novom Sadu
21 - 30
 
Foto: 021.rs/Screenshot
 
21. Velibor Đurović - vlasnik i suvlasnik više desetina štampanih medija (Color media internacional), suvlasnik Mercate i niza preduzeća koja zapošljavaju više stotina ljudi.
 
22. Dušan Kovačević - suvlasnik Exit festivala zahvaljujući kom je u poslednje dve decenije Novi Sad dospeo na mapu sveta.
 
23. Milan Inić - srpski jutjuber, influenser i vloger čiji Jutjub kanal "Jaserštajn" prati skoro 640.000 dece i mladih.
 
24. Ivana Španović Vuleta - u AK Vojvodina već 16 godina, za to vreme postigla najbolje rezultate u istoriji srpske atletike, sportistkinja koja svojim trudom, stavom i ponašanjem predstavlja pravi uzor.
 
25. Vojislav Gajić - osnivač Aleksandar gradnje, poznat po velikim građevinskim poduhvatima u zemlji ali i regionu.
 
26. Dragoljub Zbiljić - vlasnik preduzeća Energotehnika - Južna Bačka, firme velikih prihoda, usko je povezan sa ljudima iz vrha SNS.
 
27. Petar Matijević - biznismen sa vlasništvom u velikom broju preduzeća, a najpoznatiji po Industriji mesa "Matijević". Samo u IM "Matijević" zapošljava više od 1.800 ljudi.
 
28. Vesna Vučurević - predsednica Grupe Univerexport, lanca domaćih supermarketa i prodavnica poteklih pre 30 godina iz Novog Sada, danas sa preko 3.000 zaposlenih.
 
29. Igor Jurić - uticao na promenu zakona kojim se uvodi doživotni zatvor za ubice dece, trudnica i nemoćnih lica bez prava na pomilovanje, tzv Tijanin zakon, a fokus mu je trenutno na uvođenju sistema Amber Alert koji ubrzava potragu za nestalom decom.
 
30. Dimitrije Banjac, Nikola Škorić, Dejan Ćirjaković - glumačka postava "Državnog posla", popularnog tv sitkoma čije epizode su samo na Jutjub kanalu premašile pola milijarde pregleda.
 
31 - 40
 

Foto: 021.rs/Medija centar Beograd/Screenshot
 
31. Srđan Kolaković - dekan Fakulteta tehničkih nauka, najvećeg fakulteta u Srbiji sa preko 15.000 studenata i više od 1.200 zaposlenih.
 
32. Radivoje Stojković - direktor prestižne gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj", jedne od najstarijih kulturno prosvetnih institucija u Srbiji. 
 
33. Dragan Stanić - predsednik Matice srpske, najstarije književne, kulturne i naučne institucije srpskog naroda.
 
34. Vladimir Beljanski - predsednik Advokatske komore Vojvodine, jedne od najstarijih institucija u Novom Sadu koja okuplja više od 2.600 advokata, ove godine obeležila sto godina od osnivanja.
 
35. Nenad Čanak - predsednik LSV, u vlasti duže od tri decenije, ima sve manje ali odano članstvo, još uvek interesantan delu javnosti zbog svojih stavova i nastupa.
 
36. Bora Otić - novinar RTV, istinski posvećen očuvanju tradicije i kulturnih vrednosti svog podneblja, autor poznate i najgledanije emisije pokrajinskog javnog servisa "5kazanje".
 
37. Vladimir Jelić - predsednik lokalnog POKS-a, stranke sa malim ali izuzetno čvrstim članstvom, u prošlosti je često bio "tas na vagi", tas koji menja vlast.
 
38. Miodrag Koprivica - do skoro direktor pokrajinskog javnog servisa Radio-televizije Vojvodine, kuće sa možda i do 1.800 zaposlenih, to niko ne zna.
 
39. Gordana Čomić - ministarka za ljudska i manjinska prava, na srpskoj političkoj sceni već tri decenije. Kako je rekla, prioritet joj je da "živimo ljudska prava".
 
40. Milan Đurić - mogući budući gradonačelnik Novog Sada. Javnosti još uvek nepoznat, ali možda "upeca" nešto veliko. Rođeni brat mu je vlasnik mreže radio-stanica velikog dometa i uticaja.

Komentari 169

  • Makarije

    01.01.2022 19:10
    Osecaj
    @Neko zar nisi osetio ....ja ne vadim

  • Neko

    01.01.2022 07:33
    Makarije
    Mozes ti da se vadis koliko hoces, april je blizu!
    Nemoj posle da bude, nisam hteo!
  • Marko Kraljevic

    31.12.2021 22:17
    Bez buzdovana
    Hit je simpatični brkica N Kobac koja je zauzela 10 mesto

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti