Parović odgovara na optužbe SSP-a: Niti jedna odluka kompanije ne može da bude na štetu korisnika

Gradski odbor Stranke slobode i pravde izneo je u sredu niz optužbi na račun rukovodećih osoba u Elektroprivredi Srbije u Novom Sadu. Tom prilikom pomenuli su i Miroslava Parovića.

Na konferenciji za medije predsednica Gradskog odbora SSP Danijela Grujić govorila je o navodnoj zataškanoj krađi u kojoj su oštećeni potrošači EPS-a, tipovanjem stanja brojila i lažiranjem računa. 

Ona je upitala i kakvu je ulogu u svemu imao rukovodilac sektora za brigu o korisnicima, ali i direktor istog sektora Miroslav Parović, inače predsednik Narodnog slobodarskog pokreta.

Parović je odgovorio Stranci slobode i pravde, a njegov odgovor prenosimo u celosti:
 
"Opozicione kolege iz Stranke slobode i pravde bi morale da provere relevantnost informacija sa kojima izlaze u javnost, a pogotovo bi morali da provere psihičko stanje izvora tih i takvih informacija. Naime, na konferenciji za medije gradskog odbora SSP u Novom Sadu ja sam označen kao neko ko je 'čuvao leđa' ljudima koji su navodno načinili štetu Novosađanima. Istina je da sam u periodu dok sam bio na poziciji lica odgovornog za funkcionisanje tehničkog centra EPS u Novom Sadu bio jedan od najzaslužnijih što su očitavanja brojila bila kvalitetna i što su uočavane greške (koje su u svakom poslu normalne) bile brzo i efikasno otklanjane. 
 
Pri tome lično sam se uvek vodio maksimom da je građanin uvek u pravu i da nikada niti jedna odluka kompanije ne može da bude na štetu korisnika, čak i kada EPS pri tome ima korist. Ovaj princip je bio trn u oku mnogima koji smatraju da su činom zapošljavanja  u nekoj državnoj kompaniji ili instituciji postaju mali bogovi kojima građani moraju da se klanjanju.
 
Na kraju, činjenica je da ja lično nikada nisam bio učesnik niti jedna afere i da nakon nekoliko ozbiljnih udaraca koje sam naneo vlastima i Aleksandru Vučiću lično o meni nije moglo da se čuje ništa negativno, osim da sam radnik EPS-a. A postavljam pitanje, da li sam ja kao student generacije na elektrotehnici i kao doktorand na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu potreban srpskoj energetici? Da li moji stručni i naučni radovi, ali i političko iskustvo mogu da doprinesu razvoju energetike? 
 
U normalnim okolnostima siguran sam da bi odgovor bio 'da', ali u sistemu idiokratije koji je Vučićev režim napravio, a nažalost i deo opozicionih kolega prihvatio, ispada da svi ljudi mog profila treba da odu van zemlje ili ako su u zemlji da budu van društvenih i političkih tokova. I baš zbog toga se politikom isključivo bave neostvareni ljudi, često sa kupljenim diplomama, a država nam tone sve dublje i dublje."
  • Musa kesedžija

    01.01.2022 11:52
    Sladoled
    Znači ipak si se negde uvalio. E blago majci koja te rodila.
  • aleksandar

    31.12.2021 09:20
    parović
    Paroviću prošlo je tvoje , veće štetočine nije bilo, skoro ste ti i đurđev doveli do bankrota Informatiku , gde ti žena i danas dobija platu iako 2 dana radi da , mesec dana radi ne !Nema veće štetotičine...
  • Dule

    31.12.2021 03:08
    @Parovic
    Hajde ovako, odloži odbranu doktorata za dve godine, i uzmi i pošteno apliciraj za ozbiljne IEEE konferencije i časopise sa svojim radovima, imaš i para i imaš dovoljno kontakata da to i obaviš. Sramota je da nemaš nijedan citat a da nosiš titulu doktora, budi pošten prema sebi i prema profesorima koji su te pustili na departman i ispoštuj sve procedure. Ako se već hvališ titulom studenta generacije, onda ispoštuj do kraja. Aleksandar Orlić, onaj glupavi naprednjak, ima pošten doktorat, ti uslove za jedan pošten nemaš! To ćete držati do kraja života. Ovo tvoje bavljenje politikom nije više ni za komentarisanje, uzmi i uči školu, za to već imaš predispozicija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti