Devojčica Mila prva beba rođena u Novoj godini u novosadskom porodilištu

Prva beba rođena u Novoj godini u novosadskom porodilištu je devojčica Mila.
Devojčica Mila prva beba rođena u Novoj godini u novosadskom porodilištu
Foto: 021.rs

Ona je prilikom rođenja imala 3.220 grama, a duga 49 centimetara.

Majka Emilija rodila ju je 27 minuta posle ponoći.

Mila ima i 15 meseci starijeg brata Miloša. Njena porodica od Grada će dobiti 300.000 dinara, a sve ostale danas rođene bebe, čiji roditelji imaju prebivalište u Novom Sadu, po 200.000 dinara.
 
Vučević: Ne postoji lepše mesto za početak nove godine od Betanije
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Betaniju, uputio čestitke i poželeo najmlađim Novosađanima i njihovim porodicama svu sreću.
 
"Ne postoji lepše mesto za početak nove godine od Betanije, jer tu smo sa onima koji imaju uzvišeno i odgovorno zanimanje. Rekao bih da je godina dobro krenula, čestitam porodicama ovaj najlepši događaj u životu. Grad Novi Sad je povećao sredstva za novčanu pomoć porodicama na ime rođenja dece. Prošle godine u te svrhe je izdvojeno oko 71 milion dinara, a ove gotovo 120 miliona dinara", rekao je Vučević.
 
 
On je dodao i kako rebalansom moraju da dodaju novac za bebe kako bi bilo što više dece. jer sve ovo radimo za nove generacije, da oni dalje razvijaju naš grad i državu.
 
"Hvala svim zaposlenima u zdravstvu na pružanju adekvatne i pravovremene zdravstvene zaštite građanima", naglasio je gradonačelnik Vučević i dodao da je novogodišnja noć bila relativno mirna kada je reč o bezbednosti i da su sve službe funkcionisale redovno.
 
Grad Novi Sad je za prvorođenu novosadsku bebu obezbedio 300 000 dinara, a za svu decu, sa teritorije Grada, koja se rode 1. januara, po 200 000 dinara. Porodicama za prvo dete Novi Sad obezbeđuje 50 000 dinara, novčana pomoć za trojke iznosi 200 000 dinara, dok se bebama rođenim na Dan Grada Novog Sada 1. februara poklanja 300 000 dinara.
 
U ime svih zaposlenih u Kliničkom centru Vojvodine direktorka dr Edita Stokić čestitala je Novu godinu građanima Novog Sada i Vojvodine. Ona se zahvalila gradonačelniku što učestvuje u unapređenju rada KCV, zajedno sa Pokrajinom i Republikom.
 
"Pored drugih značajnih projekata, videli ste kako je brzo izgrađena Kovid bolnica i to je mnogo doprinelo poboljšanju zdravstvene zaštite. U godini za nama rođeno je 7000 dece, što je nezabeleženo od osnivanja Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCV. To je 300 više dece u odnosu na 2020. godinu, a bilo je više dečaka i znatano manje blizanačkih trudnoća", izjavila je dr Edita Stokić.
  • 002211

    04.01.2022 09:24
    Najsrećnija beba, ima slavlja dva u jednom zamahu.
  • Covid

    02.01.2022 08:35
    Zasto uporno političari ne nose maske a svi ostali moraju !!!
  • Edita

    01.01.2022 21:11
    Dir
    Znaci Edita dir mir mir niko nije kriv Komedija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti