Novosađanin se žalio na izlivanje kanalizacije u ulici, Grad poručio da će problem biti rešen

Članicama i članovima Komisije za predstavke i predloge na danas održanoj sednici obratio se sugrađanin iz Rudničke 10, koji želi da se njegova adresa i parcela na kojoj se nalazi vodi u drugoj ulici.
Novosađanin se žalio na izlivanje kanalizacije u ulici, Grad poručio da će problem biti rešen
Foto: 021.rs

Reč je o Ulici Lazara Stojkovića.

Razlog za promenu adrese, kako je rekao podnosilac predstavke, je taj što je Ulica Lazara Stojkovića probijena do njegove kuće pre četiri godine, lokacijski je bliža i pristupačnija nego ulica u kojoj se njegova adresa vodi. 

Kako poručuju u Skupštini grada, čije je telo pomenuta komisija, članovi komisije su se usaglasili da ovu predstavku podnesu Gradskoj upravi za komunalne poslove i Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.
 
Komisija je razmatrala odgovor dobijen od Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije na ranije podnetu predstavku, u kojoj je jedan sugrađanin ukazao na problem izlivanja ulične kanalizacije u ulicama Nikole Tesle, Uroša Predića, Đorđa Bešlina i Dr Milana Petrovića. 
 
U odgovoru se kaže da je u predlog Programa uređivanja građevinskog zemljišta za 2022. godinu uvrštena izgradnja saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u Ulici Nikola Tesla. Realizacijom ovog Programa rešio bi se i problem izlivanja ulične kanalizacije na taj način što je predviđeno postavljanje crpne stanice u dvorištu Jodne banje, pa bi time kanalizaciju iz Ulice Nikole Tesle koja je na nižem gravitacionom nivou u odnosu na Futošku ulicu, pumpom odvodili u kanalizacionu mrežu u Futoškoj ulici.
 
Od iste Gradske uprave Komisija je razmatrala i odgovor na predstavku jednog od kupaca stanova u Pašićevoj 9. U odgovoru se kaže da Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije nije u pravnoj mogućnosti i ne može pozitivno odgovoriti na zahtev sugrađanina kojem je ranije dodeljen stan na korišćenje za raseljena lica, a čiji je zahtev bio za dodelu drugog stana ili popravku krova zgrade u kojoj se nalazi taj stan.
 
Dobijeni odgovori od nadležnih institucija za svaku predstavku biće poslati na adrese podnosilaca predstavki.
  • Ns

    06.01.2022 13:36
    Laža i paralaža
    Pročitam vest da se svake prve srede u mesecu okuplja komisija za prestavke i predloge u 12h a nakon toga primaju građane od 13-14h. Nakon više desetina pisanih predstavki u protekle 3 godine a bez ikakvog rešenja na iste odlučim da lično odem i predočim problem.

    Pazi sad! Pojavim se 15 min pre zakazanog termina za prijem građana i prijavim na portirnici skupštine grada. Ljubazni portiri kada sam rekao kojim povodom dolazim pogledali su se međusobno zatim su pogledali mene istovremeno pitajući me "šta, kakav prijem?".

    Zatim su telefonski pozvali nekoliko osoba sa željom da se informišu o eventualnim prijemima građana. Znači li to da nikada niko nije dolazio od građana da prijavi problem?

    Sve u svemu svi koje su nazvali su bili iznenađeni isto kao i oni. Poslednji sagovornik im je rekao a oni meni preneli da zaista vrše prijem ali su danas ranije otišli kući i da se vratim sledeće prve srede u mesecu ali u 12h.

    Da li je potreban komentar na sve ovo?
  • Detelinarac

    05.01.2022 17:39
    Ako nista, cuju bar nekoga za neke probleme, valjda ce i ostale poceti da slusaju. Realno za sve probleme ih treba sad stisnuti pred izbore tad najvise (jedino) i rade na poziv gradjana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.