Vojvođanski epidemiolozi: U Vojvodini trenutno više od 4.300 aktivnih slučajeva kovida

U Vojvodini u ovom trenutku ima 4.366 aktivnih slučajeva zaraze kovidom, podaci su Instituta za javno zdravlje Vojvodine.
Vojvođanski epidemiolozi: U Vojvodini trenutno više od 4.300 aktivnih slučajeva kovida
Foto: 021.rs

Proteklog dana registrovano je 1.065 novih slučajeva zaraze, što je trostruko povećanje u odnosu na dan ranije za celu Vojvodinu.

Alarmantno je u Novom Sadu, gde je u jednom danu, juče na danas, registrovano 448 slučajeva zaraze. Dan ranije bilo je 180 novoobolelih.

"Najveći broj obolelih su osobe uzrasta od 20 do 39 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta", poručuju epidemiolozi Instituta.
 
U Novom Sadu je trenutno kovidom inficirano 1.337 građana.
  • Nikola

    05.01.2022 22:45
    Vladimir
    Epidemilogija je najlakša grana medicine,nemaju fizičke kontakte sa obolelima od zarazne i nezarazne bolesti.Njihov posao je mere i statistika,dok kolege kliničari imaju fizičke kontakte sa pacijentima i izloženi su opasnostida se inficiraju i pored maski i skafandera i ako su skafanderi u ovoj situaciju beskorisni,corona nije zarazna bolest koja se aplikuje preko kože,nego se prenosi putem kijanja,govora,disanja itd.

    Diskutabilno je pričati o republičkom kriznom štabu(koji je za dve godine izjavljivao preko 3000 konfuznih izjava).


  • Vladimir

    05.01.2022 20:07
    @Referendum.
    Odes u covid ambulantu na Novo Naselje i proveris licno zasto stotinu ljudi ceka testiranje i pregled duze od 6 sati. Danas su u 16 prestali da primaju pacijente, vracaju ljude kucama i govore im da dodju sutra. Ako se ispostavi da su svi namerno poslati da bi lazno povecali broj zarazenih i pomogli Vucicu oko referenduma, ja cu licno da te proglasim najpametnijim covekom na svetu i licno isplatim 1 000 000 eur. Cuvaj zdravlje kad je za pamet izgleda kasno...
  • Vlada

    05.01.2022 19:01
    Zdravlje je najbitnije
    Referendum se mora otkazati!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti