FOTO, VIDEO: Novosađanima podeljeni besplatni badnjaci sa Fruške gore

Nacionalni park Fruška gora podelio je jutros više od 20.000 besplatnih badnjaka građanima u nekoliko opština koje gravitiraju ka ovom zaštičenom prirodnom dobru.
FOTO, VIDEO: Novosađanima podeljeni besplatni badnjaci sa Fruške gore
Foto: 021.rs

U Novom Sadu je podela bila na Trgu slobode i nekoliko stotina badnjaka je podeljeno građanima od 9 do 10 časova, a nadležni iz Uprave parka kažu da je podela u Irigu, Sremskoj Mitrovici, Rumi i drugim naseljima bila rano jutros i da je badnjaka brzo ponestalo.

Akcija je organizovana i na samoj Fruškoj gori gde su na nekoliko lokacija čuvari dočekivali građane i delili im badnjake koji su prethodno pripremljeni sečom hrasta isključivo na onim površinama na kojima je to po planu gajenja predviđeno.
Tradicionalna akcija Nacionalnog parka se realizuje kako bi bili ispoštovani običaji uz istovremeno očuvanje ekosistema i prirodnih vrednosti najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji i jedinog na teritoriji Vojvodine.
 
 
U centru Novog Sada, građanima su badnjake delili pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Petrović i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić zajedno sa direktorom Nacionalnog parka Radoslavom Krunićem. 
 
  • Lalo

    06.01.2022 13:17
    sreća, sreća, rados...
    Sada kad okitim branik moga golfa device, do uskrsa ga ne skidam.
  • Podela

    06.01.2022 12:54
    Vama grančice, nama stabalca. Pošteno...
  • Nebojsa

    06.01.2022 12:34
    Jel zna neko u koje vreme se pali badnjaka u almaskoj?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti