FOTO: Bazen na Spensu se otvara za građane za nekoliko dana, sportisti idu na Sajmište

Olimpijski bazen na Spensu biće otvoren u narednim danima, a nakon što je Institut za javno zdravlje Vojvodine u ponedeljak zaključio da je voda u bazenu ispravna za kupanje.
FOTO: Bazen na Spensu se otvara za građane za nekoliko dana, sportisti idu na Sajmište
Foto: 021.rs

Kako za 021.rs navodi gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, završeni su svi građevinski radovi, a u pripremi je i otvaranje natkrivenog bazena na Sajmištu.

"Gradsko veće će Nadzornom odboru Spensa preporučiti da kupanje za građane na Spensu u narednim mesecima bude besplatno, da se barem malo odužimo za ovaj period u kojem bazen nije bio za upotrebu. Ideja je da sportiste prebacimo na Sajmište, a da bazen na Spensu bude na raspolaganju samo građanima, čime će se manje 'opterećivati' i hemijski tretirati voda", navodi Vučević.

Predlog o aktivnostima plivačkih klubova na Sajmištu daće Gradska uprava za sport i omladinu.
 
Kako je ranije najavljeno iz kabineta gradonačelnika, zatvoreni bazen na Spensu konačno će proraditi nakon Božića. Izvori 021.rs sa Spensa potvrđuju da su radovi završeni, ali napominju da je rano za zaključke o eventualnim nedostacima u ponovljenoj sanaciji bazenskog kompleksa. Pravo stanje na bazenu će se, kaže naš izvor, videti nakon što građani počnu da isti koriste.
 
 
Prethodna očekivanja gradonačelnika Vučevića bila su da će sve biti završeno do Nove godine, a s velikom dozom optimizma i do 15. decembra. Kako će biti organizovane smene, koliko će besplatnih karata biti dostupno i na koji način neke su od informacija koje se još uvek čekaju.
 
Podsetimo, olimpijski bazen nije u funkciji dve godine. Ponovljena sanacija usledila je nakon otkrića 021.rs u januaru 2021. godine da je prvobitna rekonstrukcija urađena katastrofalno, s mnogo propusta, ali ono u šta su se uverili i visoki gradski čelnici nije bilo dovoljno da bi do sada iko javno odgovarao. 
 
Portal 021.rs je prethodno otkrio i da voda u bazenu nije ispravna, što je Spens krio i što je, na kraju, dovelo do smene nekadašnjeg direktora Milana Jarića.
  • Smiljan

    11.01.2022 23:39
    Zna li se šta jer savic prčkao opet nešto oko radova
    Ako je i sad onda opet fali matrijal i curice vode
  • Istina

    11.01.2022 23:05
    @леМи
    Ovo nije istina, ovo je još jedna SNS laž, ne nasedajte!
    Ništa im ne verujte!
  • Vlada

    11.01.2022 21:58
    @Pera

    Ne podržavam ulazak bez tuširanja ali možda je i do toga što je pred ovu havariju radila samo četvrtina tuševa, a i oni često bez tople vode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti