Iako Novi Sad beleži rekordan broj obolelih, sve je manje kovid pacijenata na Mišeluku

I danas je nastavljeno smanjenje broja kovid pacijenata u Novom Sadu, uprkos tome što se ukupan broj obolelih svakodnevno znatno uvećava.
Iako Novi Sad beleži rekordan broj obolelih, sve je manje kovid pacijenata na Mišeluku
Foto: 021.rs
Tako se danas u bolnici na Mišeluku leče 183 kovid pacijenta, troje manje nego juče.
Na respiratorima je njih 17, isti broj kao i juče.
Naravno, treba uvek imati na umu, a zato svaki put i podsećamo, da su ovi brojevi neprecizni, jer nije poznato koliko je ljudi u protekla 24 sata otpušteno sa lečenja, koliko njih je primljeno, odnosno koliko je preminulo. Klinički centar Vojvodine ne da ove podatke.
 
S druge strane, u Novom Sadu je juče zabeležen rekordan broj obolelih od kovida, pa ih je prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine trenutno skoro 4.500, što je hiljadu više nego dan ranije. Među obolelima i dalje dominiraju oni starosti od 20 do 39 godina, i to mahom nevakcinisani.
 
U Domu zdravlja "Novi Sad" takođe je potvrđeno da beleže više stotina zaraženih dnevno, ali su ujedno upozorili da zbog velikih gužvi i kako bi se izbeglo dugo čekanje, koje je često i višečasovno, građani na prvi pregled treba da dolaze pod određenim uslovima. Koji su to uslovi možete pročitati OVDE.
  • Milan

    12.01.2022 10:42
    Iz čega možemo zaključiti da se i dalje šteluje broj zaraženih.
  • Cale

    12.01.2022 09:47
    Konacno potpuna informacija - uprkos vecem broju zarazenih, bolnice su praznije sto nam govori da su simptomi i posledice blagi. Sam broj zarazenih ne govori nista i samo sluzi za izazivanje panike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti