DZ Novi Sad: Na prvi pregled dolaziti tri dana nakon prvih simptoma, stvaraju se velike gužve

Zbog velikih gužvi u kovid centru na Novom naselju iz Doma zdravlja "Novi Sad" apeluju na građane da na testiranje dolaze samo ako imaju simptome.
DZ Novi Sad: Na prvi pregled dolaziti tri dana nakon prvih simptoma, stvaraju se velike gužve
Foto: 021.rs

"Građani koji samo sumnjaju ili su bili u kontaktu sa zaraženom osobom, a nemaju simptome ne treba da dolaze", navode u DZ.

Ne preporučuju se "prerani dolazak na pregled", kao ni dolazak zbog "želje za testiranjem", posebno ako se uzme u obzir da se osoba može inficirati u čekaonici dok čeka pregled.

"Najsvrsishodnije je da pacijenti na prvi pregled dolaze tri dana nakon pojave prvih simptoma, jer će tek tada rezultati testa koji se uradi biti validni", ističu u novosadskom Domu zdravlja. 
 
Dolazak na prvu pojavu simptoma, naglašavaju, može dati lažno negativan rezultat, a da se nakon toga zdravstveno stanje pogorša, što bi značilo da pacijent ponovo mora da dođe na pregled.
 
Simptomi novog omikron soja na koje treba obratiti pažnju su glavobolja, kijavica, bol u grlu, umor, bolovi u telu i mišićima, kratkoća daha ili problemi sa disanjem, mučnina, povraćanje i dijareja.
 
"Vakcinacija je i dalje najbolji način i jedino rešenje da se zaštitimo od korona virusa, bez obzira na to koji je soj u pitanju", zaključuju.
  • Vesna

    15.02.2022 18:43
    Cccc
    Nevakcinisane ne primajte???Pa vakcinisani ne dolaze zar ne,ini su zaštićeni,ne mogu da se razbole,zaraze...Šta će vakcinisani u ambulanti?Zato su se valjda i vakcinisali.
  • 696

    11.01.2022 19:34
    Organizacija dezorganizacije
    Nova varijanta virusa veoma agresivna, narod sluđen, mere zakasnele i kontradiktorne, stručnjaci gurnuti u stranu - recept za katastrofu.
  • Slon beton

    11.01.2022 19:34
    Nevakcinisane ne primajte!!!Nek se sami leče!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti