Stranački aktivisti pripretili Novosađaninu da će mu "natovariti policiju": "Gledaj svoja posla"

Dvojica muškaraca juče su u ranim popodnevnim satima, noseći biračke spiskove u rukama, obilazili građane u okolini Železničke i Ulice Petra Drapšina, priča za 021.rs Novosađanin I. M.
Stranački aktivisti pripretili Novosađaninu da će mu "natovariti policiju": "Gledaj svoja posla"
Foto: 021.rs

On se verbalno sukobio sa dvojicom muškaraca i od njih dobio pretnje "da će mu navući policiju" za vrat.

Zbog ovako izrečene pretnje i prethodnog iskustva s pritiskom na birače, priča ovaj građanin, ne oseća nikakvo poverenje da (najverovatnije) stranačke aktiviste prijavljuje nadležnim organima.

Ovaj građanin uputio se na biračko mesto i na vratima svog komšije sreo nepoznate muškarce, sa spiskovima.
 
Pitao ih je ko su i odakle im spiskovi sa ličnim podacima građana, a oni su mu rekli da "gleda svoja posla".
 
"Ovo i jesu moja posla, rekao sam im. Poručili su mi da 'zaboravim da sam ih video, inače će mi natovariti policiju'. Ja sam upravo to i hteo - reakciju policije zbog ovog krivičnog dela, odakle nekome lični podaci koje imaju samo nadležni organi? Nakon što sam krenuo da vadim telefon, oni su zbrisali. Na svom biračkom mestu sam tražio da razgovaram sa predsednikom biračkog odbora zbog ovoga, misleći da ću uložiti prigovor na proces glasanja jer je vršen pritisak na građane. Nakon razgovora sa predsednicom biračkog odbora i kontrolorom, pozvali su osobu koja se predstavila kao zamenik predsednika Gradske izborne komisije i koji je rekao da GIK nema nadležnost, već da pozovem policiju", priča ovaj građanin.
 
On slučaj nije prijavio policiji zbog, kako kaže, činjenice da se ovakva vrsta pritiska dešava svake godine kad se održavaju bilo kakvi izbori, što je pokazatelj da nikakve prijave ni mnogo relevantnijih subjekata u javnosti nisu uspešne.
 
"Pre nekoliko godina sam takođe naleteo na stranačke aktiviste, ali su bili jasno obeleženi, imali su jaknice s oznakama SNS-a. Sada nisu imali ništa. Pitam se šta nam je preostalo, jer u nadležne organe poverenja nemam - odnekud 'cure' spiskovi, N. N. prijave stoje nerešene...", zaključuje ovaj Novosađanin.
  • acika

    18.01.2022 09:24
    tja , boris
    samo gledajte , april samo što nije , videćete i sve če vam biti i jasno . vežbajte unapred plakanje o krađi hihihi !
  • acika

    18.01.2022 09:23
    tja , boris
    samo gledajte , april samo što nije , videćete i sve če vam biti i jasno . vežbajte unapred plakanje o krađi hihihi !
  • Nikola

    17.01.2022 21:38
    APR
    Šta curi javno je idi samo u APR i nađi podatke stotina hiljada ljudi potpuno javno objavljene ovo svi znaju i prave se blesavi kao lični podatci tajna ovo ono

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti