Uspavana sreda, uspavani mi: Pogledajte šta vas očekuje u Novom Sadu

Sredinu radne nedelje dočekaćemo u temperaturnom minusu, ali će nas tokom dana malo ugrejati sunce.
Uspavana sreda, uspavani mi: Pogledajte šta vas očekuje u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Januar je spor mesec. Još uvek se uigravamo i planiramo, retko šta se dešava, a zima nas naročito ne inspiriše na izlaske i provode.

I ove uspavane srede donosimo vam sve informacije bitne za preživljavanje i dobar provod, a na vama je da se organizujete i da uživate.

Vreme
 
Dobra vest je da će biti sunčan dan. Loša vest je najniža temperatura od -5 stepeni Celzijusa, koja neće obradovati ranoranioce.
 
Nema potrebe da nosite kišobrane, ali će vam kapa olakšati boravak na 4 stepena, koliko se najviše očekuje u toku dana. 
 
Većina hroničnih bolesnika ne bi trebalo da ima tegobe. Meteorolozi savetuju oprez srčanim bolesnicima, a meteoropate bi takođe trebalo da budu pažljivije. 
 
Preporučuje se umerena fizička aktivnost (zar ta preporuka nije opšte dobra?) i toplo oblačenje.
 
Dobro je znati i...
 
Nadležni još uvek nisu najavili isključenja struje ili vode. Može se očekivati poneka havarija, a o tome vas svakako blagovremeno obaveštavamo na 021.rs u toku dana.
 
Dok čekamo sveže informacije, zainteresovani da ovo leto provedu na novosadskoj plaži Štrand mogu da zakupe kabinu do 1. marta. 
 
Gde ići?
 
Veče sećanja na najvećeg novosadskog kantautora Đorđa Balaševića održava se u sredu u Gerili. Početak je u 19 časova, a dobar provod je zagarantovan.
 
Zainteresovani za degustaciju japanskih viskija dobro će se provesti u Krivini, Sremska 9. Start je u 18 časova, a rezervacije su obavezne.
 
Još uvek možete da pogledate Godišnju izložbu članova Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine. Priređuje se u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića od 9 do 17 časova.
 
Izložbu "Život - San - Smrt. Evropski okviri srpskog simbolizma" još uvek možete da pogledate u Galeriji Matice srpske.
 
Ljubitelji pab kviza imaju priliku da u sredu učestvuju u pab kvizu u Brkinoj Marini. Početak je u 17 časova, a kotizacija je 200 dinara.
 
Onlajn događaj kojem možete da prisustvujete ove srede je književni klabing u organizaciji Novosadskog knjiškog kluba. Čita se roman "Divlje seme" Grozdane Olujić.
Ako ste propustili...
 
 
 
  • JustinaNS

    19.01.2022 05:03
    Čuvaj mi, Bože, Novi Sad
    Bogojavljenje...Na Spensu, večeras, oko 20 časova, na binu bi izašao naš mornar praćen tamburašima i prof. Dujinom, i rekao: Dobro veče, moji! Nikad više, rode moj, domovino moja! Nema više onog snega, samo su nam zime ostale.
  • Minja

    18.01.2022 21:53
    Sećanje...
    Bogojavljenska noć bez Balaševića...
    Praznina, tuga i sećanje na nezaboravne koncerte.
    Nešto što će se pamtiti i što će ostati sveto i posle njega ❤
  • Mizofonicar

    18.01.2022 20:55
    Ceka nas jos petardi. Ubice Boga u svim svecima. Ja vise ne mogu da izdrzim. Psa vise i ne pitam kako je...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti