Stiže poslednja januarska sreda: Dočekajte je spremni na sve

Dobro nam došla još jedna sreda u januaru. Ubrzo će kraj meseca, a da li je vama brzo prošao januar?
Stiže poslednja januarska sreda: Dočekajte je spremni na sve
Foto: 021.rs

Na ovu sredu, 26. januar pada nezvanični internacionalni praznik poznat kao Dan supružnika.

Možete ga iskoristiti da iskažete ljubav svom partneru ili partnerki, ali pretpostavljamo da to već činite svakog dana.

Da vidimo šta nas očekuje poslednje srede u januaru.
 
Vreme
 
Temperatura se polako kreće ka većem plusu. Nakon nekoliko dana baš niskih minus Celzijusa, ovog jutra probudiće nas "samo" -3 stepena.
 
Za razliku od utorka, ne možemo da se radujemo sunčevim zracima. Najavljuje se oblačan dan. Najviša dnevna temperatura biće 3 stepena Celzijusa.
 
Biometeorološka prognoza nije uopšte povoljna. Oboleli od astme i cerebrovaskularni bolesnici mogu da imaju izražene tegobe u vidu glavobolja, pospanosti i promenjivog raspoloženja. Izbegavajte veći fizički napor, a budite oprezni i u saobraćaju (ne samo zbog prognoze, već i generalno).
 
I da, preporuka meteorologa je da se obučete slojevito, što je zaista logičan potez.
 
Dobro je znati i...
 
Ukoliko na posao idete gradskim prevozom, treba da znate da je GSP od srede redukovao polaske zbog mnogo obolelih od kovida. Moguće je da ćete duže čekati autobus i kasniti na obaveze, a o izmenama čitajte detaljnije na sajtu preduzeća u rubrici RED VOŽNJE, gde će biti označeni polasci koji neće saobraćati.
 
Bez struje će biti delovi grada i to ulice Jefte Tešića 2-98/a, 1-96/c, kao i Dragomira Bojanića Gidre 1-11. Ove ulice bez struje će biti od 9 do 11 časova.
 
Gde ići?
 
Konzervatorska priča "Razmaci ritmuju senke - 'Kosovka devojka' Mirka Račkog" dr Jelene Jovetić održaće se u Galeriji Matice srpske. Početak je u 18 časova, prijave su obavezne, a događaj je deo aktuelne postavke "Život. San. Smrt. Evropski okviri srpskog simbolizma".
 
Omaž Igoru Vuku Torbici onlajn je događaj koji zajednički organizuju Srpsko narodno pozorište i Narodno pozorište u Beogradu. Traje od 19 do 21 čas.
 
Istovremeno, u Srpskom narodnom pozorištu igra se predstava "Boemi Đakoma Pučinija".
 
U toku je godišnja izložba članova Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine, a možete da je pogledate od 9 do 17 časova u SULUV-u. Na istom mestu, u periodu od 10 do 14 časova, pogledajte i izložbu radova novih članova udruženja.
 
Zainteresovani da se malo razmrdaju mogu da dođu u Hotel Novi Sad u 19 časova i pohađaju čas plesa Plesne škole Queen. Poželjno je doći u paru, što je i savršen povod da obeležite Dan supružnika.
Ukoliko ste propustili...
 
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.