Zbog nestanka struje Novi Sad ostao bez vode

Novi Sad je u 8:15h ostao bez vode jer je zbog nestanka struje Fabrika vode prestala sa radom.
Zbog nestanka struje Novi Sad ostao bez vode
Foto: 021.rs

U JKP "Vodovod i kanalizacija" navode da je nakon kraćeg prekida ponovo došlo napajanje i Fabrika vode je nastavila da radi.

Očekuje se da će snabdevanje vodom u Novom Sadu biti stabilizovano u narednih nekoliko sati jer je potrebno vreme da se pokrene ceo pogon.

U Vodovodu za 021.rs kažu da je nakon prekida napajanja sistem automatskog prekopčavanja napajanja Fabrike vode aktiviran. 
 
Za sada iz EPS-a nema informacija zašto je došlo do prekida u napajanju Fabrike vode. 
 
Podsetimo da je juče u 11:13 sati došlo do prekida u isporuci električne energije u delu Limana (III i IV) usled kvara na naponskom kablu, ali tada nije nestalo struje u Fabrici vode. U EPS-u su za 021.rs naveli da je kvar bio izazvan građevinskim radovima na trasi kabla od strane izvođača koji se ubrzo po nastajanju kvara javio u Distributivni centar Novi Sad. EPS je naveo i da su u sredu brzom intervencijom dežurne službe lokalizovali kvar i da je vraćena redovna isporuka električne energije u 11:33 sati.
 
Dodajmo i to da je prethodnih godina bilo više slučajeva da zbog nestanka struje Fabrika vode prestane sa radom i da grad ostane bez vode. U međuvremenu je doveden alternativni naponski vod, ali je i dalje nekada potrebno i po više sati da se nakon prekida rada Fabrike vode, koji može da traje i par sekundi, normalizuje vodosnabdevanje u celom Novom Sadu.
  • Nina

    29.01.2022 15:11
    Kad citam komentare kao da smo ziveli u dve razlicite drzave
    Jesmo li?
    Ili samo svako brani svoje pulene a od realnosti ni traga....
  • Joja

    27.01.2022 21:32
    Kanda ovo ne radi, a pare neko uzeo...i to cak nije bilo pre 2012
    https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/197571/Uskoro-bez-nestanaka-vode-zbog-iskljucenja-struje-u-Novom-Sadu.html
  • Radikalski zemara

    27.01.2022 14:19
    @NN
    Sendvicari sve nervozniji i nervozniji... kraj je blizu... a spiskovi botova i botovanja nisu samo kod Micana...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti