Beba Balašević: Svećama je mesto, zna se gde

Ćerka Đorđa Balašević i direktora izdavačke kuće "Balbelo" Jelena Beba Balašević, apelovala je na ljubitelje muzike preminulog kantautora da imaju obzira pa onima koji žive u ulici Jovana Cvijića.
Beba Balašević: Svećama je mesto, zna se gde
Foto: 021.rs

Kako je napisala na Fejsbuku, u statusu koji se proširio društvenim mrežama, "obeležavati dan kad je Neko Tvoj otišao sa ovog sveta, nije nešto što se praktikovalo u njihovoj kući". 

Objasnila je i da to nije slučaj zbog "nedostatka poštovanja", već upravo suprotno - zato što se te osobe sećate svaki dan. Po njenim rečima, od svih "prelepih i predragocenih dana koje provedeš s nekim", gotovo je uvredljivo obeležavati taj dan u kom je otišao sa ovog sveta.

"Oni koji su slušali i razumeli Đoleta, setiće se da je on tu neminovnost u svom fazonu zvao 'formalnost koju treba da obavim'...", napisala je Jelena Balašević.
 
Ona je navela i da je, ukoliko "želimo da pokažemo poštovanje, zahvalnost, ljubav i sreću što smo voleli Nekog, logičnije da to bude dan kad je on stigao na ovaj svet, a ne kad je otišao sa njega".
 
"Dakle, samo za one koji drugačije gledaju na sve to: svećama je mesto, zna se gde... Imajte poštovanja i razumevanja prema nama koji živimo u Jovana Cvijića... Mislim da nema potrebe dalje da objašnjavam zašto... Te sveće imaju svoj pridev koji izbegavam da koristim sada, ali odnosi se na lokaciju... A to nije porodična kuća...", dodala je Beba Balašević.

  • Apsolutno

    29.01.2022 23:25
    se
    slažem.
  • Milica

    29.01.2022 11:13
    Poštujmo pokojnika!
    Veoma me rastužuju ovakvi komentari.Porodica ima pravo da nas zamoli za ovakav čin.Nemojte vredjati porodicu,ako poštujete Djoleta.Postoji grobno mesto, niko ne brani da se tamo upali sveća dragom Djoletu.Znamo kakav je bio, ostavite ga da počiva u miru!
  • jole

    29.01.2022 09:29
    nema se mere
    Nema se mere u mnogim stvarima, pa i u ovakvim slučajevima.
    Primitivizam je na sceni zadnjih par decenija, najgora moguća pojava, nakon posleratnog komunizma. A sta reći, kada pogledate ko su nam najvažniji funkcioneri, po funkciji, a nikako po pameti i znanju, onda je sve jasno. Oni su najbolji model za sve ove ostale što glasaju, a ne znaju zašto glasaju, što pale sveće, a ne znaju zašto ih pale... itd....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti