Pajtić: Nema dileme da će režim krasti na izborima, mislim da će te noći biti protesti

Mislim da će 3. aprila opozicija morati da bude spremna da brani rezultat na izborima, izjavio je profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Bojan Pajtić.
Pajtić: Nema dileme da će režim krasti na izborima, mislim da će te noći biti protesti
Foto: 021.rs
Prema njegovim rečima, "nema nikakve dileme da će režim krasti, nezavisno od toga da li će pobediti ili izgubiti". 
 
"To uvek rade, jednostavno to je nešto što je u njihovom habitusu, u njihovoj prirodi. Uhvatili smo ih 2016, 2017, na svim izborima da su krali", ocenio je i konstatovao da je na nedavnom referendumu to bilo "prestrašno".
U takvoj situaciji nema mnogo mesta za slavlje ni jednima, ni drugima, objasnio je i predvideo da će na dan izbora već u devet ili deset uveče "biti narod na ulicama".
 
"Meni zaista na to liči, iako mi se ne dopada taj scenario, voleo bih da ne dođe do njega i da živimo u mnogo srećnijoj i uređenijoj državi nego što je Srbija danas", rekao je nekadašnji predsednik Demokratske stranke.
 
"Mislim da će te noći biti protesti, ne želim ih, ne zazivam ih, voleo bih da je režim pošten, voleo bih da ne kradu izbore, voleo bih da postoji ravnopravna medijska zastupljenost i voleo bih da se ne kupuju glasovi", naglasio je Pajtić.
Prema njegovom viđenju, ovi izbori će biti prekretnica u odnosu na nekoliko prethodnih, jer sada prvi put posle skoro 10 godina postoji šansa da se "izmakne jedna značajna poluga Srpskoj naprednoj stranci (SNS), a to je pre svega grad Beograd".
 
Pajtić smatra da je ovo prvi put posle mnogo godina da SNS ne može sa sigurnošću da računa da će pobeđivati u svakoj mesnoj zajednici, "kao što je to bio slučaj godinama unazad, jer su koristili kombinaciju nasilja, medijskog monopola i kupovine glasova".
 
On, međutim, nije siguran da će SNS izgubiti predsedničke i parlamentarne izbore i takva očekivanja naziva optimističkim, ali misli da bi bilo važno da dođe do drugog kruga predsedničkih izbora, za šta je potrebno i što više kandidata na desnom delu političke scene.
 
Pajtić misli i da je, posle raspisivanja izbora, "ljudska obaveza svakog dobronamernog čoveka koji živi u ovoj zemlji da obustavi kritiku opozicije dok traje izborna kampanja".
 
"Biti opozicija danas u Srbiji nije lako, ti ljudi stavljaju glavu tamo gde mnogi ne bi ni nokat stavili i zato nije fer odmagati opoziciji u vreme predizborne kampanje", precizirao je i naveo da nije odgovorno ni da opozicija uđe u bilo kakvu vrstu verbalnog ili drugog klinča u toku kampanje.
 
"Kupovaće se glasovi, vidimo kako se bestidno naš novac troši u predizborne svrhe", predočio je Pajtić i upozorio da odluka o davanju po 100 evra mladim ljudima i najava da će dobiti još po 100 evra, ako SNS pobedi na izborima, predstavlja političku korupciju.
  • tomy

    04.02.2022 10:24
    Ja ću na IZBORE!
    A vi?
  • Brine

    01.02.2022 16:22
    Pa kada već znaš da će krasti ti spreči a nemoj samo pričati
  • Djekson

    31.01.2022 16:46
    Pajtic
    Pajtic Pravi Šibicar
    Antifriz za Djake
    Seme od Bikova
    Prskanje Komaraca
    Kilometri creva za đake sa smetnjama u razvoju
    Subvencija za kupovinu lopti
    Mrtvacki Sanduci
    Cips od jabuke za Izbore
    Solarni Paneli uvezeni iz Kine
    Nagrada za Otpuštanje Radnika
    I još ima nos da se Pojavi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti