Cvjetićanin: Na bazenu na Spensu sve funkcioniše u najboljem redu

Gradska uprava saopštila je da su "novosadski plivači zadovoljni uslovima za takmičenje i treniranje na olimpijskom bazenu na Spensu".
Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i predstavnici novosadskih plivačkih klubova "Novi Sad", "Vojvodina", "Arena 2015", "Marlin" i "Indeks" obišli su danas rekonstruisani bazen na Spensu.
Cvjetićanin se, kako je saopšteno, zahvalio plivačima na razumevanju i strpljenju tokom kompleksnog renoviranja bazena i podbazenske tehnike.
 
"Tehnički problemi na ovom bazenu datiraju još od kraja devedesetih godina i ja sam ponosan što se ova gradska vlast, na čelu sa gradonačelnikom Vučevićem uhvatila u koštac sa tim problemom i uspešno ga rešila. Iako smo se u tom procesu suočili sa mnogim poteškoćama i rekonstrukcija jeste trajala duže nego što je planirano, mi danas imamo najbolje uslove za trenažne i takmičarske procese u Srbiji. Plivači i građani već nedeljama koriste ovaj bazen, uverili su se da sve funkcioniše u najboljem redu", rekao je Cvjetićanin. 
Kako je naveo, "što se tiče organizovanja takmičenja, spremni smo i opremljeni". 
 
"Nabavljene su platforme i startni blokovi koji nisu u startu namešteni jer je ovaj bazen namenjen građanstvu i ne želimo da se neko usled neadekvatnog korišćenja povredi niti da se platforme oštete, ali ih imamo i biće postavljeni pred početak takmičenja", izjavio je Cvjetićanin.
 
Šef stručnog štaba i trener prvog tima PK "Vojvodina" Igor Beretić je, stoji u saopštenju, izrazio zadovoljstvo zbog poboljšanja uslova za treniranje i plivačka takmičenja u gradu.
 
"Ovo je sjajna stvar ne samo za naš klub, nego i za kompletan plivački sport u Novom Sadu. Imamo najbolje uslove u državi. Mi smo godinama unazad spremali takmičare za Olimpijadu i uvek je bio problem plivati u pedesetmetarskom bazenu. Sada možemo da sprovodimo trenažni proces 3,5 sata ujutru i 3,5 sata popodne, što su izuzetni uslovi. Ima dovoljno staza i termina, novosadski klubovi su se lako dogovorili za korišćenje", naveo je Beretić.
 
Ovaj obilazak usledio je nakon teksta plivačice Mine Mastilović koja je bazen na Spensu nazvala Potemkinovim selima i navela da su sportski radnici, treneri i plivači šokirani završenim bazenom.
 
"Bazen na Spensu, do daljnjeg, neće moći da se koristi za održavanje takmičenja jer je u gradnji napravljeno nekoliko propusta", navela je Mina Mastilović u tekstu koji možete pročitati OVDE.
  • Ugarak

    11.02.2022 00:12
    Eeee, a mi tog Cvjetićanina na faxu zvali balvan! Jedan od onih zbog kog imaš transfer blama kada odgovara! A taj nam sada kroji sudbinu! Užas
  • Ns

    03.02.2022 09:22
    Fatamorgana
    To sto svaki posetilac bazena moze svojim ocima da vidi da nema rupa kako bi se pricvrstila konstrukcija gde stoje startni blokovi, nema nikakve veze jer je ovaj moze da laze besomucno bez trunke stida i srama. A to sto ste naterali i ucenili klubove da se zahvaljuju i slikaju je samo slika vasih moralnih i ljudskih kvaliteta.
    Ps. Za botove, besomucno znaci suludo, bez pameti
  • Mitar

    02.02.2022 23:45
    Samo za vas
    Moja deca nece ici na tae bazene, da im polusvet brine o sigurnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.