Piše plivačica Mina Mastilović: Potemkinov bazen na Spensu

Kada je u 18. veku Potemkin hodao Rusijom i "izmišljao nepostojeće" teško da je mogao i da zamisli da će se tri veka kasnije ta njegova sela praviti i u Srbiji. Ali avaj...
Piše plivačica Mina Mastilović: Potemkinov bazen na Spensu
Foto: 021.rs

Nakon više od dve godine čekanja i protraćenih miliona iz budžeta, pre nekoliko dana otvoren je bazen na Spensu.

Jedini bazen olimpijskih dimenzija u Vojvodini "spreman je za upotrebu građana i takmičara", tako bar stoji u saopštenju.

Ono što je stvarno stanje na terenu je da će bazen, makar bez većih prepreka, koristiti samo ovi prvi.
 
Bazen na Spensu, do daljnjeg, neće moći da se koristi za održavanje takmičenja jer je u gradnji napravljeno nekoliko propusta. Bazen, naime, nema odgovarajuće "rupe" za postavljanje takmičarskih staza. Takođe, ni malo jeftini, startni blokovi stoje ali samo za slikanje, jer zbog podnog grejanja trenutno ne mogu biti montirani na pločice.
 
Staze, doduše, mogu biti postavljene po širini, na 25 metara, ali sa tih strana takođe nema startnih blokova.
 
Malo je reći da su sportski radnici, treneri i plivači šokirani završenim bazenom.
 
Svi su naravno srećni što posle dve godine guranja na Klisi imaju makar prostor za trening, ali ono što je svima jasno je da Novi Sad nije pokazao nikakvu stručnost, a ni zainteresovanost za obezbeđivanje sportskih uslova deci koja su i za dve godine bez bazena svoj grad predstavljala u najboljem svetlu.

Tekst je originalno objavljen na plivačkom portalu Swim on.

  • Caca

    28.01.2022 14:39
    Na tenderu dobija najpovoljniji a ne najpametniji i najsigurniji. A diplome kupljene... Arhitektura postala dizajnerska škola, šta oni znaju o usaglašavanju elektro i termo faze... Stari projektanti neće da se plate a kad pričaju i džabe, niko ne sluša. Pa eto, tako... Bar će biti građanskih termina
  • Dragan

    28.01.2022 09:31
    Ah
    Rušili ste foteljaše, autonomaše 1988 za kiflu i jogurt.E sad uživajte u vašoj pameti ili ponovo pred skupštinu i rušiti tkzv pokrajinsku i gradsku vlast.
  • plivačica

    27.01.2022 21:41
    hlor
    višak hlora sam osetila na vlastitoj koži, od kako sam se osula po koži više i ne dolazim, hlos sam osetila već pri prvom ulasku naprosto guši...
    bazen kao i spens jesu zapušteni i treba tražiti alternativu kakva god da je

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Mišljenja i intervjui

Siromašna provincija plaća potrebe Beograda

Najavljeni su novi izbori za Beograd. Mada se opozicija još nije nedvosmisleno izjasnila hoće li učestvovati, po svemu sudeći građani prestonice će 2. juna ponovo zaokruživati listiće.

Izborna frka: Sasvim stara priča

Posle četiri godine došlo je vreme da vam se autor ovih redova poveri. Ukoliko ste sujeverni, razumećete. Ukoliko niste, biće vam bezveze, što je takođe u redu.

Imate li komentar?

Pre izvesnog vremena pročitala sam članak koji se poziva na izjavu Džulije Roberts koju je dala tokom jednog intervjua.

Nekad se ŠTA?

Najčešće u šali dodam ono "nekad se lepo znalo" aludirajući na one generacije kojima je sve novo loše i nakaradno, a sve staro je valjalo.

Naprednjački ktitori Limana

Lutali su limanski vernici decenijama kroz blokove kao kroz pustinju, tražeći zaklon od socijalističkog betonskog đavla. Obećano mesto čekali su strpljivo, a onda su došli oni - naprednjački ktitori.

Reko mi Saša sa interneta

Tumarajući učmalim hodnicima interneta neretko naletim na smeće koje ljudi razvlače kao dokaz neke užasne nepravde koja se nad njima sprovodi.

Valuta pokazuje čije je Kosovo

Nekoliko dana pred kraj 2023. godine, Nacionalna banka Kosova je obznanila da od 1. februara neće tolerisati plaćanja u dinarima.

Vidite da može drugačije

Nedavno sam pisao da je potpuno normalno da poslodavac koji smatra da ne posluje zadovoljavajuće i nema dovoljan obim posla, može da otpusti deo radnika koje smatra za višak.

Ginekološka apstrakcija

Nije prošlo ni nedelju dana od događaja u Sremskoj Mitrovici kada je jedna "mala" Marica svojim statusom na Fejsu viknula usred snežno zavejane doline i pokrenula lavinu.

Akušersko nasilje i prosto primoravanje

Juče se po internetu brzinom svetlosti proširila priča da je mlada majka u porodilištu u Sremskoj Mitrovici pretrpela torturu tokom loše vođenog porođaja.

Hladni dani ućutkali hvalisavog Vučića

Predsednik Srbije se često hvališe kako je za "11 godina naprednjaka izgrađeno 900 kilometara autoputeva, čak 325 više nego za 54 godine koliko su Srbijom vladali Tito, potom Milošević".