FOTO, VIDEO: Otvoreni bazen na Sajmištu uskoro počinje da radi, koristiće se i tokom zime

Otvoreni bazen sa Sajmištu koji se upravo natkriva primiće početkom naredne godine prve kupače, čime će početi njegovo korišćenje i tokom zimskog perioda.
FOTO, VIDEO: Otvoreni bazen na Sajmištu uskoro počinje da radi, koristiće se i tokom zime
Foto: 021.rs

Kako je rečeno tokom današnjeg obilaska kompleksa bazena na Sajmištu, olimpijski bazen je natkriven, uređene su svlačionice, kao i mašinski deo. Ostalo je još da se postavi podloga i sredi grejanje.

Gradonačelnik Miloš Vučević je, podsetivši da je uloženo 155 miliona dinara za prekrivanje otvorenog bazena kako bi mogao da se koristi i tokom jeseni i zime, naveo da je plan da se bazen prvenstveno ustupi plivačkim klubovima na korišćenje.
Objasnio je i da je ideja da ovaj bazen bude natkriven tokom nekoliko hladnih meseci, tako što bi voda bila 26 stepeni, a unutar balona 28 stepeni, dok bi na proleće bio otkriven da leti može da se koristi kao otvoreni bazen.
 
 
On je dodao da će otvaranje uslediti do kraja 2021. godine i da će to biti istovremeno sa završetkom rekonstrukcije zatvorenog bazena na Spensu koji je van funkcije gotovo dve godine, prvo zbog zagađenja vode, potom rekonstrukcije i onda popravki jer je otkriveno da su radovi od 130 miliona dinara loše izvedeni.
 
 
Vučević je dodao da će plivački klubovi preći na Sajmište, dok će građanima biti na raspolaganju više smena na Spensu, s tim da će u prvim mesecima korišćenje biti besplatno kako bi se Grad odužio građanima za to što bazeni nisu radili duži vremenski period.
  • Nebitno

    01.03.2022 17:09
    Šta radite bre
    Za čega 155 miliona pobogu?
  • Dunav

    10.12.2021 11:28
    spens
    jel premostili kroz promenadu spens bazen da se uliva u sajmiste? ti naprednjaci a nikad ni na Strandu nisu bili
  • Jel

    10.12.2021 07:34
    Jel
    Jel ima podno grejanje...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti