Istraga zbog fotografije sa "Srpčićima" u osnovnoj školi u Novom Sadu

U OŠ "Branko Radičević" u Novom Sadu istražuje se slučaj nastavnika koji je objavio fotografiju sa učenicima uz komentar "Srpčići moji".
Istraga zbog fotografije sa "Srpčićima" u osnovnoj školi u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Nastavnik na zameni u školi koju pohađaju deca različitih nacionalnosti, slikao se sa decom srpske nacionalnosti sa podignuta tri prsta, a zatim je tu fotografiju podelio na svom Instagram nalogu uz opis "Srpčići moji". 

Fotografija je, kako je objavio portal Nova.rs, prosleđena i na učeničku vajber grupu u kojoj su i mnoga deca druge nacionalne i verske pripadnosti.

Po pisanju ovog portala, roditelji su bili uznemireni zbog ovog "prebrojavanja krvnih zrnaca".
 
"Deljenje dece na 'Srpčad' i ostale je zastrašujuće bilo gde, a kamoli u školi i to od strane osobe koja treba da ih edukuje", naveli su roditelji jednog deteta za Nova.rs.
 
Direktorka OŠ "Branko Radičević" Suzana Marić za 021.rs navodi da u školu u četvrtak, 10. februara, dolazi prosvetna inspekcija.
 
"Nakon što smo dobili te informacije, preduzeli smo sve neophodne mere da istražimo kakva je situacija u pitanju i o čemu se tačno radi, tako da je to sve u postupku. Preduzećemo sve neophodne mere da istražimo slučaj", kaže direktorka za 021.rs.
 
Kako za 021.rs odgovaraju u Gradskoj upravi za obrazovanje, oni su odreagovali odmah nakon saznanja o dešavanjima u ovoj osnovnoj školi.
 
Obaveštena je grupa za prosvetnu inspekciju, a o odlukama inspekcije znaće se više u narednim danima. 

Komentari 196

  • Fasisti

    13.02.2022 13:07
    Fasizam na delu
    1. Ovde su se i 80ih ucila u osn.skolama oba pisma, pri cemu je prvenstvo uvek imala cirilica, koja se i prva ucila, sto je sasvim normalno. Sva prvosrbijanska filozofiranja na tu temu su cista laz!
    2. Iako je APV imala velika ovlascenja, svi su znali i postovali da je deo Srbije i da su Srbi vecinski narod (osim pojedinih strogo Madjarskih sredina), ALI isto tako se znala i postovala razlika u mentalitetu u odnosu na "juzno od BG" i tacno se znalo da "Srbijanac" podrazumeva i geografiju i mentalni sklop. Danas se u, jos uvek, multinacionalnom NS stavljaju na ulazu iskljucivo cirilicne table, zamera se sto istog nema u Vukovaru, a latinicne cete videti u centralnoj Srbiji.
    3. Konacno, potpuna je zamena teza da je okacena slika sasvim normalna, a degradiraju se kritikom prava Srba. Prosto, ovakvom fotografijom se ponizavaju deca drugih nacionalnosti, koja treba da gledaju nastavnika koji slikom stavlja svoje Srpcice u prvi plan. Odvratno, fasisticko ponasanje.
    4. Za kraj, notorna laz je da su komunisti proganjali samo pravoslavne popove, te da su Jugosloveni, a pogotovo partizani bili samo Srbi, za razliku od koljaca i saradnika nacista i fasista, cetnika.
    Toliko!!!
  • Siki

    13.02.2022 12:37
    21. vek uveliko, a ljudi se i dalje lože na naciju, nacionalnost, himnu, zastavu...
  • /

    13.02.2022 01:22
    /
    @šupete pete
    najvise partizana je dala hrvatska.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti