Dom zdravlja "Novi Sad" o hapšenju doktorke: Na osnovu prijave pacijenta pokrenuta interna kontrola

Hapšenje doktorke Doma zdravlja "Novi Sad" usledilo je nakon što je pacijent prijavio nepravilnost u njenom radu, navodi se u saopštenju ove zdravstvene ustanove.
Dom zdravlja "Novi Sad" o hapšenju doktorke: Na osnovu prijave pacijenta pokrenuta interna kontrola
Foto: 021.rs
Kako navode u Domu zdravlja, na osnovu žalbe pacijenta pokrenuli su internu kontrolu rada koja je u ovom slučaju ukazala na zloupotrebu, te su u skladu sa tim reagovali i nadležnim državnim organima predočili rezultate.
"Rad Doma zdravlja 'Novi Sad', najveće ustanove primarne zdravstvene zaštite u Srbiji, bio je, i ostao, primer ali i podstrek da se poverenje dato od građana zadrži. Dom zdravlja ima dobre radnike, profesionalce koji požrtvovano rade svoj posao i zarad njih ne želimo ni senka da na njih padne. Vreme pandemije, za nas često ratno vreme, pokazalo je pravu sliku zajednice i pojedinca. Toleranciju za pojave koje bacaju svetlo sumnje nismo, niti ćemo imati", navodi Dom zdravlja u saopštenju.
Dodaju da "kao odgovorna ustanova, koja je preko 700 dana uključena u borbu protiv korona virusa", uvek će biti na raspolaganju državnim organima i time zaštiti i građane i zaposlene.
 
Podsetimo da su doktorka Doma zdravlja i još dvoje uhapšeni, dok se za još jednom osobom traga, zbog sumnje da su učestvovali u malverzacijama sa vakcinalnim potvrdama. Doktorka je osumnjičena da je za novac izdavala lažne potvrde o vakcinaciji, o čemu više čitajte u posebnoj vesti OVDE.
  • Iznogud

    13.02.2022 08:53
    @DV
    A po kom osnovu da odgovara direktor DZ?
    Zato šta ste vi naloženi protiv SNS?
  • NV

    12.02.2022 16:42
    Po svemu sudeci,treba da odgovara I direktor DZ Novi Sad!Sto se verovatno nece desiti psto je on politicki podoban!!!A sto je nesposoban da vidi sluzbu to nikom nista!!!
  • Andreas

    12.02.2022 13:11
    Kako je netko baksus.U Beogradu u jednom domu zdravlja prodane mnoge i mnoge potvrde ,medicinska sestra odrađivala ,doktorka potpisivala, i posle pola,pola. Šta mislite koliko je takvih. Uzbunjivači javljaj te se anonimno .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti