APV: Zašto Vojvodina poklanja Milićima 500.000 evra?

Akcija progresivne Vojvodine upitala je Pokrajinsku vladu po kom osnovu sekretarijat za regionalni razvoj "poklanja" 500.000 evra Republici Srpskoj za otvaranje proizvodnih pogona u opštini Milići.

Navode da ova informacija nije spomenuta u domaćim medijima, već u medijima u BiH, što dovode u vezu sa namerom Pokrajine da ovu transakciju sakrije.

"Pitamo na osnovu čega se donosi takva politička odluka i po kom se pravnom osnovu velika količina novaca daje za privredne projekte u drugoj državi? Vlada AP Vojvodine možda nije upoznata s činjenicom da Vojvodina postaje sve siromašnija i da su od 2009. godine prosečna primanja u Vojvodini niža nego u čitavoj Srbiji prvi put u istoriji. U većini opština u Vojvodini primanja su daleko ispod državnog proseka", poručuju u Akciji progresivne Vojvodine.

Još jedno pitanje koje pominju je postojanje namere da se Vojvodina dodatno devastira.
 
"Akcija progresivne Vojvodine poziva Vladu AP Vojvodine da odgovori na ova pitanja jer je reč o javnim sredstvima koja pripadaju svim građanima Vojvodine", navodi Akcija progresivne Vojvodine.
 
Kako je vidljivo u poslednjem saopštenju pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, upravo je završena Konferencija srpskih nacionalnih organizacija iz zemalja regiona, na kojoj su učestvovali, između ostalih, i predstavnici Republike Srpske, Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu i Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.
 
Resorni sekretar Aleksandar Sofić tada je najavio da će Pokrajinska vlada, zajedno da Vladom Republike Srpske, finansirati izgradnju dve proizvodne hale u Milićima, u Republici Srpskoj.
 
"Zajednički ćemo uložiti 500.000 evra u realizaciju projekta koji će omogućiti da u taj kraj dođu investitori, koji će otvoriti nova radna mesta, i time obezbediti bolji život građanima kako u opštini Milići, tako i u okolnim mestima u Podrinju", rekao je Sofić.

Komentari 105

  • Nebojša

    21.03.2022 13:16
    Peticija potpisana u Milićima
    Protiv ulaganja u Opštinu Milići Republika Srpska
  • Bojan

    22.02.2022 14:58
    @Pančevac

    Ni ja ne mislim da će Vojvodina ikada biti nezavisna, ali čega god budemo deo kada ova bahata rupa od države uskoro nestane, može nam samo bolje biti.
  • RSNoviSad

    22.02.2022 08:58
    zato
    sto smo isti narod. Zašto Mirović ne bi pomogao svom narodu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.