Uskoro rekonstrukcija parkinga u Ulici Save Kovačevića

"Parking servis" će ove godine finansirati rekonstrukciju parkinga u Ulici Save Kovačevića.
Uskoro rekonstrukcija parkinga u Ulici Save Kovačevića
Foto: 021.rs
Kako 021.rs saznaje, tender za radove vredne 71 milion dinara je raspisan, a rok za dostavljanje ponuda je 21. mart, tako da ukoliko javna nabavka uspe, već tokom aprila se mogu očekivati radovi.
U konkursnoj dokumentaciji se kaže da će u ovoj ulici na Rotkvariji parking biti rekonstruisan u dve faze. U prvoj fazi se radi istočna strana Ulice Save Kovačevića, od Bulevara Jaše Tomića do Ulice Berislava Berića i tu će biti izgrađeni parkiralište i trotoar od behaton ploča. 
U drugoj fazi se radi zapadna strana i obe strane ulice od Berislava Berića do Bulevara kralja Petra I i planirano je da se postojeći parkinzi, servisna saobraćajnica i trotoari ruše i sagrade novi. Parking se pravi od raster ploča vrste "meba", servisna saobraćajnica od asfalta, a trotoar od behaton ploča. 
 
 
U obe faze predviđeno je rušenje postojećih ivičnjaka uz kolovoz i zamena novim, postavljanje držača za bicikle i zadržavanje postojećeg drveća, s tim što će oko drveća biti formirane baštice. 
 
Planirani rok za izvođenje radova je do 180 radnih dana, odnosno do šest meseci. 
  • Raja

    21.02.2022 15:22
    Zelenilo dajte, zelenilo!
    Ne "sadite" automobile, već drveće...Razumem da je to unosna "investicija" za gradsku kasu ali je prevršilo svaku meru. Gradite javne, spratne garaže sa "zelenim" krovom. Poštedite ovo malo zelene trave i drveća u gradskom jezgru!
  • Maja

    21.02.2022 12:18
    71 mil. za postojeći parking
    Koliko je meni poznato u Save Kovačevića postoji parking i to od behatona. Možda nije svuda u savršenom stanju ali služi, možda bi trebalo na nekim mestima da se osveži i popravi, ali to svakako nije vredno investicije od 71 mil.
  • Dragan

    21.02.2022 09:47
    Ah
    E zemljo dembela.Kad će obnova zelenih površina ?Primite u Stokholm tamo parkinga nema ispred zgrada samo par izdvojenih parking mesta za invalide.Tamo gde vi oko zgrada stavljate parking,tamo se sade veliko drveće.Tamo samo seljoberi se voze kolima po gradu Naj više ima pešaka pa trotineta,pa bicikala. Cele porodice vole da se prošetaju gradom .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti