FOTO: U toku ozelenjavanje kvartova koji su dobili prioritet na gradskom konkursu

Radnici "Zelenila" trenutno ozelenjavaju prostore mesnih zajednica 7. jul, Sava Kovačević, Bistrica, Žitni trg, Podbara, Dunav i Boško Buha, a u sklopu akcije "Zeleni kvart za zeleni Novi Sad".

Zasađeno je drveće na Detelinari, u Ulici Nadežde Petrović, u Mašinskoj školi gde je, osim novih sadnica četinara, zasađeno 480 komada ukrasnog šiblja.

Na Novom naselju, u mesnoj zajednici Bistrica šiblje i živa ograda zasađeni su u ulicama Todora Toze Jovanovića, Dušana Danilovića, Stanoja Stanojevića, kao i na bulevarima Slobodana Jovanovića i Jovana Dučića. Osim ozelenjavanja, radnici "Zelenila" postavljaju staze od opeke.

Reč je o akciji o kojoj je 021.rs pisao, a koja obuhvata uređenje kvartovskog zelenila na osnovu rezultata konkursa na kojem su učestvovale zainteresovane stambene zajednice u gradu.
 
Gradska uprava za zaštitu životne sredine je, na osnovu pristiglih prijava ideja za uređenje kvartovskog zelenila, sastavila listu prioriteta, s izvodljivim i manje izvodljivim idejama. Više od 40 lokacija dobilo je najviši prioritet u uređenju kvartovskog zelenila i taj posao se upravo radi.
 
 
Ovaj posao obuhvata uređivanje mini-parkovskih površina.
 
Akcija u prioritetnim kvartovima traje do 31. marta, a do kraja februara biće zasađeno 1.960 stabljika žive ograde, 3.155 komada šiblja i 133 sadnice drveća, poručuju u "Zelenilu". 
 
Obnoviće se, kažu, 2.946 kvadratnih metara travnjaka i zasadiće se još 1.500 kvadrata novog busenja. Biće postavljeno 298 metalnih stubića koji štite travnjake i zelene površine od nesavesnih vozača.
 
Koji su projekti prošli na konkursu, šta obuhvataju i ko nije imao sreće sa svojim predlozima saznajte detaljno OVDE.
  • @Putar

    24.02.2022 13:18
    .....
    Још су прошле године на углу Илије Бирчанина и Јанка Веселиновића преко пута забавишта посекли прелепу одраслу брезу која је ту била и пре зграде, јер је сметала оближњој продавници да се њена доставна возила пењу на тротоар да би дошла до врата продавнице.

    Нико кажњен!
  • Adice

    24.02.2022 13:13
    Na Adicama, ulica Desanke Maksimovic, gde je nikao kompleks stambenih zgrada, nema ni jednog drveta. Izmedju zgrada je samo parking od tucanika i blato. Automobili samo sto u dnevnu sobu ne udju. Potpuno zapostavljen deo grada.
  • Putar

    24.02.2022 11:58
    Ilije Bircanina - ulica betona, bez zelenila!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.