Čekao tri sata u koloni zbog lančanog sudara, pa vraćen za Novi Sad: Putarinu platio 1.400 dinara

Vozači koji su morali da se vrate za Novi Sad zbog lančanog sudara na auto-putu kod Stare Pazove putarinu su platili dva puta, iako odgovornost za ovo nije njihova.
Čekao tri sata u koloni zbog lančanog sudara, pa vraćen za Novi Sad: Putarinu platio 1.400 dinara
Foto: Youtube (Screenshot/Daniel Toader)
Novosađanin M. D. za 021.rs kaže da je u koloni čekao tri i po sata dok mu policajci nisu rekli da može da se okrene i isključi se kod Novog Sada.

"Imam TAG uređaj koji očita i automatski mi skine novac sa računa koji je već uplaćen, a postoji i displej na kom se vidi koliko je skinuo. U jednom pravcu, od Novog Sada do Beograda je 280 dinara, a u dva je 560. Oni su meni skinuli 1.400 dinara", priča ovaj Novosađanin i kaže da ne zna da li je u pitanju sistemska greška.

M. D. se žalio "Putevima Srbije" i kako kaže, problem je rešen.
 
"Ko je došao i žalio se, rešio je problem. Ali kod nekog je to prošlo. Oni se ne oglašavaju, već ćute, po principu ako prođe prođe", kaže M. D.
 
Na sajtu "Puteva Srbije" nema vesti o mogućem refundiranju sredstava, ali su iz ovog preduzeća za 021.rs rekli da će se "usled nemogućnosti pravilnog korišćenja auto-puta, učesnicima u saobraćaju koji su uputili zahtev za refundaciju sredstava isti uvažiti i sredstva biti refundirana, ukoliko je zahtev opravdan".
 
"Postupak vraćanja sredstava na tekući račun korisnika podrazumeva određeni vremenski period, jer je prethodno potrebno izvršiti proveru opravdanosti zahteva i izvršiti povraćaj sredstava koje se vrši preko Uprave za trezor, budući da su u pitanju budžetska sredstva", navode iz "Puteva Srbije".
 
U ovom javnom preduzeću napominju da su zaposleni na naplatnim stanicama dužni da postupe u skladu sa Pravilnikom o plaćanju putarine u Srbiji i da putarinu naplate korisnicima na licu mesta.
Zahtev za refundiranje je potrebno polati na mejl adresu korisnickicentar@putevi-srbije.rs gde će podnosioci dobiti detaljne instrukcije o postupku refundacije.
 
Podsetimo, u lančanom sudaru više od 30 vozila koji se 21. februara dogodio na naplatnoj stanici na autoputu kod Stare Pazove jedna osoba je poginula, a najmanje šestoro je povređeno.
 
Inače, na ovom delu puta, tačnije na potezu od Batajnice do Beške, više sati je bila gusta magla.
  • Trt

    26.02.2022 13:03
    @Maja

    Nezgoda na putu nije "vanredna situacija". Hoćeš da kažeš da Putevi Srbije nemaju protokol za nešto što se može desiti svaki drugi dan?
  • Max

    26.02.2022 09:03
    Imali su Putevi jos slicnih svinjarija. Pre desetak godina sam proveo celu noc zavejan u koloni kod Backe Topole jer se prevrnula cisterna i nisu bili u stanju da je pomere 12 sati. Tada Vucic jos nije isao helikopterom da spasava zavejane, tek naredne godine se odvazio, pa smo se snasli sami. Skinuli razdelnu ogradu i suprotnom trakom obisli mesto udesa.
    Na naplatnoj rampi kod NS sam uredno morao da platim puterinu, nije im palo na pamet da dignu rampe i puste ljude da ne cekaju jos i za to, kad im vec nije palo na pamet da ociste sneg, pomere cisternu, ili sami organizuju da kolona zaobidje udes.
    Gomila nesposobnjakovica!!!
  • Max

    26.02.2022 08:47
    Ovo je do softvera, posto nisu registrovani u sistemu gde su se ukljucili na autoput (u tom smeru) naplaceno im je kao da su isli od Preseva. Da li je to bug ili feature znaju samo Putevi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.