Novosađani skupljaju pomoć za Ukrajince, poziv građanima da prihvate izbeglice

Nacionalni savet ukrajinske nacionalne manjine u Srbiji pozvao je na prikupljanje humanitarne pomoći za narod Ukrajine i na prihvatanje izbeglica iz ratom zahvaćene zemlje.
Novosađani skupljaju pomoć za Ukrajince, poziv građanima da prihvate izbeglice
Foto: 021.rs
Kako se navodi u dopisu, svoje donacije u hrani, odeći, obući, dekama, mogu da dostave u više centara u Vojvodini.
"Molimo sve ljude dobre volje, koji imaju mogućnost, da prihvate izbeglice iz ratom zahvaćenih prostora Ukrajine, da se jave na navedene brojeve telefona kako bi ostavili svoje kontakt podatke", navode u Nacionalnom savetu.
Novosađani mogu da pomognu kontaktirajući Ukrajinski kulturni centar "Kobzar". Građani treba da pošalju poruku sa svojim podacima (ime, prezime, adresa) na broj telefona 069 443 40 10, a volonteri će po pozivu doći na potrebnu adresu. Građani će pre toga biti obavešteni kada će ih posetiti volonteri radi preuzimanja pomoći.
 
Pomoć je moguće ostaviti i u KUD "Ivan Senjuk" u Kuli, KPD "Karpati" u Vrbasu", DNUK "Kolomejka" u Sremskoj Mitrovici" i u UKUD "Kalena" u Inđiji". 
  • Miki

    21.10.2022 04:55
    Srbija
    Ma kakva "crna" pomoć Ukrajini!!! Da nije otišao ni dinar iz Srbije,sakupljene pare neka idu porodicama i ljudima u Srbji!!!
    Nas su te republike i njihovi savetodavci iz bivšeg SSSRanja uvukle u rat 90-tih,dolazili su plaćini da prave belaj po Jugoslaviji a sad da im plaćam što su nas upropastili.'Aloooo,Evropa je ulevo,desno je pakao!
  • X

    05.03.2022 15:56
    X
    Kako mene i moju porodicu nisu primili 1991. kada smo došli iz Hr?
    Jesu, ali za 200 Nemačkih maraka.
  • Aleksandra Popovic

    04.03.2022 14:39
    Moja porodica je spremna da primi jednu porodicu iz Ukraine. Mi smo iz Nisa, kome je potrebno da se javimo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti