Novi inkluzivni projekat u Novom Sadu: Poziv poslodavcima, Romima i povratnicima da se prijave

Poslodavci, nezaposleni članovi romske zajednice i povratnici po Sporazumu o readmisiji imaju priliku da učestvuju u novom inkluzivnom projektu.
Novi inkluzivni projekat u Novom Sadu: Poziv poslodavcima, Romima i povratnicima da se prijave
Foto: Pixabay

Projekat "Inkluzija Romkinja i Roma i povratnika kroz nove šanse za zapošljavanje u Novom Sadu" vode Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu Grada Novog Sada u partnerstvu sa Centrom za proizvodnju znanja i veština, a uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ). 

Upravo je objavljen poziv za učešće u projektu.

Postoji više mera podrške projekta.
 
Tu je program radnog angažovanja za pružanje usluge Pomoć u kući, u okviru kojeg će 15 žena biti podržano kroz realizaciju obukom i sertifikacijom za pružanje usluga Pomoć u kući, dok će njih 10 biti uključeno u radni angažman kod licenciranih pružalaca usluga Pomoć u kući u Novom Sadu. 
 
Radni angažman će trajati ukupno tri meseca, a kandidatkinje će primiti novčanu nadoknadu.
 
Program radne aktivacije uključuje 10 Roma, Romkinja i povratnika, koji su korisnici novčane socijalne pomoći, koji će biti radno angažovani tri meseca u javnim institucijama i organizacijama. Kandidati i kandidatkinje će primiti novčanu nadoknadu za period radne aktivacije.
 
Program podrške pri zapošljavanju kod poznatog poslodavca podrazumeva obuke za zanimanja koje će se odvijati u stvarnom radnom okruženju u kojima kompanija preuzima ulogu pružaoca usluga za 10 zainteresovanih nezaposlenih Romkinja i Roma i povratnika, kako bi stekli znanja i veštine potrebne za obavljanje poslova na određenom radnom mestu i za njihov lakši ulazak na tržište rada. 
 
Program će trajati tri meseca, a polaznici će primiti novčanu nadoknadu.
 
Kroz Program podrške samozapošljavanju, pet zainteresovanih nezaposlenih lica biće podržano u započinjanju sopstvenog biznisa kroz mentorstvo i nabavku osnovne opreme za započinjanje posla.
 
Više informacija o projektu, kao i o uslovima i načinu prijavljivanja pronaći ćete OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti