FOTO, VIDEO: Održan protest ispred Gradskog odbora SNS-a

Ispred prostorija Gradskog odbora SNS-a, u ulici Ilije Ognjanovića, održan je protest protiv represije.
FOTO, VIDEO: Održan protest ispred Gradskog odbora SNS-a
Foto: 021.rs
Među okupljenim građanima i aktivistima bili su i meštani Gornjih Nedeljica, Aleksandar Jovanović Ćuta, Biljana Stojković.
 
 
Na skupu nije bilo nikakvih incidenata, kao ni policije.
 
Reporter 021.rs javio je da je kod Banovine i Skupštine Vojvodine bila raspoređena Žandarmerija, u opremi za razbijanje demonstracija. Pripadnika Žandarmerije bilo je i u okolnim ulicama.
Protest je organizovan povodom privođenja trojice članova Omladinsko-studentske akcije zbog dešavanja na sednici Komisije za planove.
 
"Taj dim koji se pojavio u toj sali je jedan performans koji simbolizuje prodavanje magle ove vlasti građanima", rekao je jedan od privedenih, Brajan Brković.
 
 
"Podnošenjem primedbi na GUP pokazali smo, korak po korak, da ne može ništa da se uradi preko institucija, jer su i gluve i slepe na pravdu. Mi onda nemamo drugo rešenje da branimo nas, građane i ovaj grad. Ljudi širom Srbije koji iznose istinu bivaju napadnuti i pod pritiskom i njihovim porodicama se preti", rekao je Brković.
"Ovo što se vama dešava danas, nama se dešava već dve, tri godine unazad. Ovaj režim koristi sva sredstva da ugnjetava narod, a institucije ne rade svoj posao", poručio je Zlatko Kokanović iz Gornjih Nedeljica.
 
On je rekao da su došli da podrže novosadske aktiviste, jer su i oni nekoliko puta dolazili da podrže meštane Gornjih Nedeljica.
 
 
Srđana Đurića, Brajana Brkovića i Mladena Cvijetića tužilaštvo tereti za nasilničko ponašanje tokom poslednje sednice Komisije za planove o nacrtu Generalnog urbanističkog plana za Novi Sad.
 
Oni su uhapšeni u utorak. Tužilaštvo je za njih tražilo pritvor, ali sudija za prethodni postupak ih je pustio u utorak uveče da se brane sa slobode. Određena im je zabrana prilaska direktoru "Urbanizma" Dušanu Miladinoviću, a zabranjeno im je i da prisustvuju sednici Komisije za planove o GUP-u.
 
Aktivisti su, podsećamo, tokom sednice komisije razvukli transparent "GUP je glup", upalili pirotehnička sredstva i blokirali rad komisije za koju grupa nevladinih organizacija smatra da ne radi u interesu građana prilikom donošenja krovnog urbanističkog akta, već u interesu režimskih investitora.
 
 
Na protest su pozvali Omladinsko-studentska akcija i Ekološki front.
 
"Brajan Brković, Srđan Đurić i Mladen Cvijetić, aktivisti Omladinsko-studentske akcije Novi Sad, uhapšeni su zbog nenasilnog političkog performansa na javnoj sednici. Mladići su članovi organizacije koja sprovodi obuke za čuvare izborne volje 3. aprila, kao i kampanju za povećanje izborne izlaznosti mladih. Zato hapšenja aktivista vidimo kao političku odmazdu i zastrašivanje. Srpska napredna stranka, koja stoji iza ovog sramnog hapšenja, mora da stane sa progonom i represijom kako u Novom Sadu, tako i širom zemlje", poručuje se u pozivu koji su poslali OSA i Ekološki front Novi Sad, koji čini nekoliko ekoloških udruženja građana.
 
Dodaju da se neće dozvoliti obračun i ućutkivanje sa pojedincima, "korak po korak".
  • Логичар

    11.03.2022 09:14
    Стоп репресији над АКТИВИСТИМА
    Чек' мало, ти "активисти", то су они што их финансирају исти они који финансирају (корумпирају) власт?!

    А шта је са народом, доста репресије на људима који живе ту где их нико не пита да ли нешто хоће или неће, чији се глас не чује јер га као заступају ти "активисти".

    Таква ситуација је и за предстојеће републичке изборе, власт и тзв. опозиција имају истог газду, односно треба да се смењују "републиканци" и "демократе" по америчком моделу.
  • Novosadjanin

    10.03.2022 09:58
    Vučevic je kretor ovog zla u gradu. Od je usavrsio ovaj mafijaski urbanizam i postavio se kao kum. A onda,zna se kako sexresavaju poslovi. Grad je unisten,pretvoren u ruglo,i funkcinalnovi vizuelno
    Nikad prljaviji,neuredniji,ali zato kumovi sve bogatiji.
  • Sofija

    10.03.2022 09:54
    @Milena
    Ti se bolje brini što ti ne radi sistem za protivpožarnu zaštitu na Spensu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti