Novosadski DJB: Kineski most - pitanja bez odgovora

Gradski odbor Dosta je bilo saopštio je da "režim nastavlja, golom silom, ne obazirući se ni na kakva pravne niti bilo koje okvire, da sprovodi svoj naum" izgradnje četvrtog mosta u Novom Sadu.
Novosadski DJB: Kineski most - pitanja bez odgovora
Foto: 021.rs

Kako su naveli, nelegalni radova i otvaranje gradilišta na keju u Sremskoj Kamenici, "za koje se opravdano sumnja da su početak izgradnje četvrtog, kineskog, mosta, logičan su nastavak svega što se do sada dešavalo kada je u pitanju ovaj, po mnogo čemu, sporan projekat".

Dosta je bilo od početka iznosi niz kritika na račun procedure i plana izgradnje novog mosta u Novom Sadu. Upozoravali su na, po njihovim rečima, problematičnu poslovnu istoriju partnerske kineske kompanije "CRBC", odnosno na optužbe u vezi sa ugrožavanjem životne sredine, korupcijom i zloupotrebama radnika.

Oni su stava da se proglašavanjem izgradnje mosta projektom od nacionalnog značaja kao država "odričemo dela suvereniteta jer izuzimamo 'CRBC' iz nacionalnog zakonodavstva". 
 
"Pitali smo zašto se iz, bez svake sumnje, finansijski unosnog posla a pre njegovog početka eliminišu svi srpski građevinski stručnjaci, inženjeri i projektanti i srpske građevinske kompanije? Pitali smo kakav je kreditni aranžman sa kineskom bankom koja će finansirati projekat i koliki deo tog aranžmana pada direktno na teret gradskog budžeta? Pitali smo i zašto gradska vlast ne uvažava mišljenje građana i struke koji su izneli primedbe na lokaciju budućeg mosta i zašto se pojedincima - građanskim aktivistima i grupama - organizovanim inicijativama koji su se javno izjasnili protiv ovakvog postupanja gradske vlasti crtaju 'mete na čelo'", navodi se u saopštenju.
 
Međutim, odgovor ni na jedno pitanje, kažu, nisu dobili. Smatraju da "režim nastavlja golom silom, ne obazirući se ni na kakve pravne niti bilo koje okvire, da sprovodi svoj naum".
 
"Vlast, koja se odrodi od građana i koju građani ne zanimaju, koja smatra da ima pravo na sve što joj padne na pamet zato što je pobedila na izborima, nije vlast od koje se može očekivati da uradi bilo šta što nije partijski interes i politička promocija. Ova vlast je, u velikoj meri, deset godina opstala zahvaljujući pasivnom stavu građana.  Srećom, građani se sve više bude i podižu glas. Mrak se bliži kraju", zaključuje se u saopštenju.
  • IT

    15.03.2022 19:16
    Rejting
    @Milan
    Simonida i Danko to su srca dva.
  • Otpor

    15.03.2022 13:11
    Suvernisti bravo
    Iako se često ne slažem sa njihovim stavovima, priznajem da su principijelni i uporni. Javnim nastupima nihovih predstavnika nemam šta da zamerim ili dodam!
  • Milan

    15.03.2022 12:44
    Haha
    Ovo je opozicija?! Ko im je skupio potpise za izbore?
    Horoskopsko društvo natalnihkartaša.
    U NS se raspali, ne postoje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti