Oduzimanje statusa počasnog Novosađanina Putinu nije na dnevnom redu, niti se razmišlja o tome

Ne razmišlja se o oduzimanju titule počasnog građanina Novog Sada predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, kaže gradonačelnik Miloš Vučević.
Kako je odgovorio na pitanje 021.rs o zahtevu Vojvođanskog kluba da se ukine ovaj status ruskom predsedniku, to uopšte nije na dnevnom redu.
 
"Ne razmišljamo i ne raspravljamo o tome", istakao je Vučević.
On je zamolio i one koji "navijaju za Ukrajince i one koji navijaju za Ruse", dodajući da je "naravno više onih koji navijaju za Ruse u narodu", da "zaćute malo".
 
"Da budemo mirni i tihi i da se mi ne busamo. Stalno smo mi najpametniji u svim svetskim konfliktima i da pustimo da se to rešava tamo gde će se rešavati. I ako može da ne bude Novi Sad u epicentru dešavanja vezano za Ukrajinu i Rusiju. Stvarno, toliko smo imali nesreća prethodnih decenija, ako može nešto da nas preskoči", rekao je gradonačelnik. 
"Žao mi je što je ukrajinska firma odustala od kancelarija u Novom Sadu"
 
Komentarišući odustajanje ukrajinske IT firme "Intellias" od otvaranja kancelarije u Novom Sadu upravo zbog nedostatka podrške države Srbije Ukrajini tokom ruske agresije, Vučević kaže da mu je "iskreno žao".
 
"Ta ukrajinska firma nije otvorila kancelariju, oni su najavili da će otvoriti, raspisali oglas za jedno radno mesto i onda su odlučili da idu za Zagreb. Meni je žao, iskreno mi je žao, nisam sarkastičan niti ciničan. Žao mi je zbog toga, ali nije to firma koja je poslovala u Novom Sadu pa smo izgubili radna mesta", odgovorio je Vučević na novinarsko pitanje.
 
Dodao je da je veoma zabrinut kako ćemo "izdržati sve ove pritiske kao država", a da kompanije ne odlaze.  
 
"Ne potcenjujem to uopšte. Naprotiv, veoma sam zabrinut", istakao j on.
 
"Ako u Novom Sadu bude izbeglica iz Ukrajine, pomoći ćemo"
 
Na pitanje da li u Novi Sad pristižu ukrajinske izbeglice i da li smo spremni za prijem većeg broja ljudi, Vučević kaže da, po njegovim saznanjima, izbeglica ima, ali pojedinačno po porodicama. 
 
"Svakako ćemo pomoći izbeglicama iz Ukrajine kao grad ako ih bude. I duboko sam žalostan zbog rata između dva slovenska i pravoslavna naroda", zaključio je gradonačelnik. 
Podsetimo, ukrajinska IT firma navodno je planirala da u Novom Sadu zaposli najmanje 60 programera, ali je od poslovanja u Srbiji odustala i odlučila da kancelarije otvori u Zagrebu. Iako se u Novom Sadu povremeno održavaju skupovi podrške ukrajinskom narodu, oni su retki i slabo posećeni, a kako je nedavno pisao 021.rs, predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin već punih 14 godina je počasni građanin Novog Sada. 
 
Vojvođanski klub je zatražio da se Putinu oduzme ovaj status, tvrdeći da ruski predsednik nije dostojan istog, jer je "agresor koji vodi najsuroviji osvajački rat u Evropi od Drugog svetskog rata". 
  • 002211

    16.03.2022 08:20
    Srbijo, ostavi Vojvodinu na miru.
  • Dr patak

    16.03.2022 08:06
    Nema veze Putin će biti počasni građanin Atasevca...večno a vi žuti olosi kukajte
  • Svoj

    16.03.2022 07:46
    Kratko
    @Varsavski pakat
    Idu tamo jer su ovi "zdravo jakp bogati"!
    A poreklo bogatstva i cestitost ne idu jedno s drugim(Dostojevski).
    Drugo, kako su se krvlju predaka nasih igrali vekovima unazad, jos bi samo trebalo (po tebi slicnima), da radimo tamo i otpisemo potrazivanja.
    Da imate mozga, sram bi osecali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti