FOTO, VIDEO: Mesna zajednica na Sajlovu dobila ambulantu, poštu i klub penzionera

U zgradi mesne zajednice na Sajlovu, u Ulici Gornje Sajlovo, počeli su da rade pošta, klub penzionera i ambulanta Doma zdravlja "Novi Sad".
FOTO, VIDEO: Mesna zajednica na Sajlovu dobila ambulantu, poštu i klub penzionera
Foto: 021.rs
Objekat čija je izgradnja koštala preko 70 miliona dinara, izgrađen je u ranijem periodu, a sada je potpuno useljen i različite službe će ga koristiti, dok će narednih meseci i Gradska biblioteka u njemu otvoriti svoje odeljenje.
Početku rada svih koji su se uselili u zgradu prisustvovao je gradonačelnik Miloš Vučević sa saradnicima i predstavnicima tih institucija. 
"Posebno je zadovoljstvo bilo družiti se danas sa našim penzionerima na Sajlovu, kojima sam sa svojim saradnicima pre par godina obećao da će dobiti svoj prostor. Zahvaljujući zajedničkoj investiciji Uprave za imovinu i Uprave za građevinsko zemljište i investicije, našli smo prostor za tu namenu i Novi Sad sada ima 23. po redu klub penzionera. Mnogo sam ponosan i na to što krećemo i u Ledincima da gradimo novi Dom penzionera, tako da će u svakom delu grada penzioneri imati svoje mesto za druženje i kvalitetno provođenje vremena. Skoro celo Sajlovo je pokriveno vodovodnom i kanalizacionom mrežom, javnom rasvetom, asfaltirane su ulice, a ostale su još dve-tri ulice da se završe. Lepa vest je da izgradnju vrtića završavamo na leto, kao i to što je Eparhija Bačka donela odluku da gradi hram između objekta mesne zajednice i vrtića", naveo je Vučević.
 
 
On je izjavio i da su u toku pregovori u vezi sa eksproprijacijom zemljišta u cilju izgradnje osnovne škole na Sajlovu.
 
 
Prema njegovim rečima, nadaju se da će ove godine uspešno okončati pregovore i otkupiti parcele, a potom početi proces projektovanja škole.
 
Gradonačelnik je ocenio i da bi gradnjom škole Sajlovo imalo sve i da je na dobrom putu da bude jedno moderno opremljeno mesto, sa svim sadržajima neophodnim za kvalitetan život građana.
  • Darko

    18.03.2022 23:19
    Škola
    Potpuno ista priča za školu bila pre 12 godina, nikada Sajlovo nece dobiti školu; zapamtite
  • Nele

    18.03.2022 11:11
    A kad će produžetak bulevara vojvode stepe gradonačelniče?
  • V

    17.03.2022 22:56
    Krasno
    Da li je ružnija zgrada ili plato ispred nje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti