Ponovljen tender za radove na Grbavici

Novi Sad je ponovo raspisao tender za radove u bloku između Vojvođanske i Ulice Lasla Gala, uz povećanje vrednosti radova na 26,5 miliona dinara bez PDV-a.
Ponovljen tender za radove na Grbavici
Foto: 021.rs

Ovim su planirani troškovi porasli za gotovo osam miliona dinara, sa prvobitnih 18,7 miliona. Mada rast cene nije objašnjen, može se pretpostaviti da je posledica značajnog porasta cena građevinskog materijala i goriva do kojeg je došlo poslednjih meseci.

Prvi tender, koji je bio raspisan krajem januara, obustavljen je početkom marta, jer je Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) dobila neispravnu ponudu, odnosno tražena cena bila je za više od deset miliona dinara veća od predviđene vrednosti.

Naime, javio se jedino "Put invest", u zajedničkoj ponudi sa partnerima "Energotehnika - Južna Bačka" i "Teston Geosystems", sa cenom od 29,1 milion dinara bez PDV-a. 
 
Sada se tender ponavlja i UGZI očekuje da sa više izdvojenih sredstava pokrije troškove radova.
 
Podsetimo, radovi u ovom bloku zgrada na Grbavici obuhvatiće izgradnju saobraćajnih površina, kanalizacije i javnog osvetljenja.
 
Prema tenderskoj dokumentaciji, stambeni blok oivičen Ulicom Lasla Gala, Vojvođanskom i Vere Pavlović nema sistem odvođenja atmosferskih voda. Kako je dvorišni deo bloka znatno niži od okolnih saobraćajnica, zemljana površina ispred garaža većim delom godine je pod vodom. 
 
Sem što će se rešiti problem odvođenja vode povezivanjem na kanalizacionu mrežu, uradiće se i drugi radovi, kao što su gradnja 22 parking mesta, asfaltiranje nekoliko stotina metara kolovoza, behatoniranje pešačkih staza i postavljanje devet stubova javne rasvete.
 
Iz specifikacije radova se vidi i da će se u dvorištu između zgrada poseći četiri drveta, dok je planirano da sedam stabala budu presađena.
 
UGZI je predvideo da maksimalni dozvoljeni rok za izvođenje radova bude 135 dana.
 
Rok za dostavljanje ponuda na javnoj nabavci je 11. april.
  • Žuta cigla u Vere P.

    27.03.2022 11:30
    Kvadratura procenat
    Samo da podebljam najbitnije: 22 parking mesta i posečeno drveće! Ovo je geneza lopovluka bio on žut ili crn , meni je svejedno jer poseće mi bagrem ispod prozora, zveknuti ulično svetlo i potopiti podrum. Zašto ovo nije urađeno od para koje su uzeli za dozvole za gradju u ulici Lasla Gala? Poranili su jedno jutro 2010 i obeležili parking mesta u Vojvođanskoj na parnoj strani. I to im je bilo malo pa su zakosili ivičnjak,ukrali od trotoara pa napravili pare i sa druge strane. Od svega toga dobili smo posle svake kiše :jezero ispred Borsalina i podrume pune vode. Prestao sam da plaćam parking mesto jer pored Limanske pijace,Stana,Toplane,Elektro Vojvodine parkiranje je moguće koliko i na Detelinari.
  • Lala

    27.03.2022 08:20
    Sve ili ništa
    Sredite celo dvorište, do kraja Vojvođanske 2.
    Asfalt je uništen prethodnim kopanjima za potrebe Toplane, Elektrovojvodine i Telekoma. Sve je popucalo I u rupama, pogotovo od kako se dvorište koristi za prolaz do garaže.
  • 3. April!

    27.03.2022 01:10
    Oni svi sede u istoj kafani i dogovaraju i poslove i cene.
    A onda se još zahebavaju pa se javi samo jedan ponuđač sa oko 60% većom cenom.
    Onda ponovo raspišu tender skoro po toj ceni.

    Olovku u ruke! Prvi korak je izaći na izbore! Dalji koraci su mnogo lakši.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti