FOTO, VIDEO: Pogledajte šta je ostalo od polja lavande u Bukovcu nakon požara - pustoš za "selfi"

Polje lavande u Bukovcu, koje protekle dve godine privlači veliki broj posetilaca, izgorelo je u ponedeljak popodne.
FOTO, VIDEO: Pogledajte šta je ostalo od polja lavande u Bukovcu nakon požara - pustoš za "selfi"
Foto: 021.rs

Kako se ekipa 021.rs uverila na licu mesta, od velikog polja lavande je ostalo tek nekoliko desetina kvadrata sa preživelim žbunovima.

Požar su u ponedeljak gasili vatrogasci gotovo četiri sata, ali uprkos naporima nisu uspeli da spreče da prelepo polje lavande nestane.

Iako nema informacija o uzrocima požara, na prvi pogled deluje da je polje namerno zapaljeno, s obzirom na to da vatra nije zahvatila prostor u okolini. Ipak, primeti se da je izgoreo deo divljeg rastinja uz samu parcelu sa lavandom.
 
 
Ovo veliko polje lavande u Bukovcu već godinama je poznato lokalnom stanovništvu, a šira javnost se zainteresovala tokom 2020. godine kada su je otkrili "infuenseri" sa Instagrama i drugih društvenih mreža. 
 
Internet je brzo preplavila gomila fotografija sa ove lokacije na obroncima Fruške gore. Tokom proleća i leta, kada dolazi do cvetanja, na ovom polju su se znale stvoriti i gužve zbog onih koji su želeli da naprave najbolju fotografiju za društvene mreže. 
 
 
Međutim, ova popularnost nije mnogo koristila, pa se vlasnik požalio medijima da ima sve više štete na zasadima jer tokom ulaska u polje posetioci lome žbunove i čupaju lavandu, što je smanjivalo zaradu od prodaje.
  • Mario

    30.03.2022 20:14
    Tuga...
    Da je neka druga biljka u pitanju (lupam - kupina, malina, ribizla), dobre su šanse da bi nikla ponovo iz korena. Ali bojim se da lavanda nema tu sposobnost obnavljanja, nadam se da nisam u pravu.
  • Jova_

    29.03.2022 21:50
    Reket
    Nešto razmišljam o tom iznudjenom plaćanju. Ne mora biti.
  • Pišta

    29.03.2022 19:40
    Samo vi apstinirajte u nedelju, doćiće i vaša njiva na red, ako se oglušite o "molbe" sektaša...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti