Od danas više polazaka gradskih autobusa

GSP je saopštio da će od 1. aprila na pojedinim linijama biti više polazaka.
Od danas više polazaka gradskih autobusa
Foto: 021.rs

Gradski prevoznik nije precizirao koliko je to novih polazaka, nego samo da će ih biti na linijama 1, 3, 5, 7A, 7B, 8, 9, 11A i 11 B.

Kako se 021.rs uverio pregledom reda vožnje koji će važiti od 1. aprila, kao i još uvek aktuelnog, na ovim linijama će u proseku biti dodato po nekoliko polazaka, uglavnom u jutarnjem i popodnevnom špicu.

Ovo vraćanje polazaka na nekoliko gradskih linija je usledilo gotovo dva meseca otkako je GSP ukinuo polaske zbog manjka vozača uzrokovanih kovidom, ali i drugim bolovanjima, kao i manjka vozača inače. U ova dva meseca deo polazaka je vraćen, a čini se da će se sa ovim izmenama od 1. aprila red vožnje vratiti na period od pre nekoliko meseci, mada je pitanje i koliko će to biti dovoljno jer se Novosađani već duže vreme žale da je GSP ukupno proredio polaske. 
 
GSP je u saopštenju naveo da se uz aplikaciju NSmart koja bi trebalo da daje precizne informacije o dolasku autobusa, na 20 stajališta na panelima od ovog meseca prikazuju i informacije o realnom vremenu dolaska autobusa na linijama čije trase prolaze stajalištem. 
 
GSP navodi i da od 1. aprila počinje da radi novo stajalište na liniji 69 Novi Sad - Sremska Kamenica (Čardak). Ovo stajalište je u Ulici Majora Tepića u smer sa Čardaka ispod Instituta.

Teme

GSP
  • Nada

    01.04.2022 10:53
    Brže, jače, najgore
    Sa Limana IV saobraćaju tri autobusa: br.4 u intervalu od 20 minuta, sedmica ima interval 18 a br. 11 na 24 minuta. I to se naziva više polazaka? Užas. Pamtim da su bila vremena kada je svaka od ovih linija saobraćala na svakih 6-7 minuta.
  • Videćemo...

    01.04.2022 10:17
    Samo da ne bude prvoaprilski zez.
    U špicevima, pogotovo na liniji 8, gde jedni drugima dišu u nos, jer nemaju izbora u gužvi, ko posle toga i pored maske ostane zdrav - taj je pobednik u preživljavanju.
    Platili sno unapred da nas maltretiraju.
    Ajde, i to čudo da doživimo - veći broj polazaka.
  • Deki

    01.04.2022 10:05
    Deks
    Sad nek pojeftine bus ipak je gorivo poskupelo???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti