SNS reagovao na saopštenje demokrata o "Liru", ali govore samo o izborima, lažima i investicijama

Gradski odbor Srpske napredne stranke reagovao je na saopštenje Demokratske stranke, u kojem se tvrdi da bi 2.500 zaposlenih u "Liru" moglo da ostane bez posla.
SNS reagovao na saopštenje demokrata o "Liru", ali govore samo o izborima, lažima i investicijama
Foto: 021.rs

Gradski odbor Demokratske stranke saopštio je ranije danas da su istekle ugovorne obaveze kompanije "Lir" prema Novom Sadu i Srbiji, te da preti opasnost da 2.500 zaposlenih u toj fabrici ostane bez posla. Ukoliko do takvog scenarija dođe, zatražene su ostavke gradonačelnika Miloša Vučevića i svih odgovornih za sklapanje posla sa "Lirom".

Iz GO SNS poručuju da predsednik GO DS-a Veljko Krstonošić "izmišljotinama o krizi u fabrici 'Lir' pokušava da poseje strah" među zaposlenima, te da nastoji da "namami glasove 2.500 zaposlenih, kao i simpatije članova njihovih porodica i prijatelja", dovodeći u vezi saopštenje demokrata sa izborima 3. aprila.

Iako su u saopštenjima, s vremena na vreme, naprednjaci umeli da daju odgovore u ime gradske vlasti i da pojasne situaciju, ovog puta to nije slučaj. Demokrate se optužuju da lažu o tome "kako 'Lir' navodno ne radi zbog rata u Ukrajini i kako mu preti zatvarenje". Ne osvrću se na konkretnu situaciju u ovoj fabrici, već poručuju da umeju, za razliku od prethodne vlasti, da ponude "bolje uslove investitorima od zemalja u regionu i da na taj način učine zemlju i narod bogatijim.
 
"I u današnjem saopštenju, predsednik GO DS Veljko Krstonošić spominje ulaganje novca u opremanje zemljišta i subvencije kompanijama za nova radna mesta. To je samo jedna od stvari u kojima se razlikujemo od vas. Mi se borimo za svako radno mesto, za svakog novog investitora, za veći ekonomski razvoj Srbije. A vi priželjkujete ekonomski krah srpske privrede, kako bi vam se eventualno ukazala šansa za povratak na vlast i nove krađe i afere. Srpska privreda preživela je krizu izazvanu pandemijom korone, preživeće i krizu u Ukrajini, a najveći uspeh je što je preživela i dosovsku vlast od 2000. do 2012. godine. Taj lopovluk ipak je bio najveće iskušenje za našu privredu i građane. Zato Srpska napredna stranka i ovoga puta poručuje Krstonošiću, Đilasu, Jeremiću i ostaloj žutoj bratiji, da se pripreme za još jedan, ovoga puta najbolniji izborni poraz", navodi se u saopštenju naprednjaka.
Podsetimo, u fabrici "Lir" traje kriza i to već izvesno vreme. Da problemi postoje navela je sama kompanija u dopisu zaposlenima, navodeći da "zbog političke situacije prouzrokovane ukrajinskom krizom situacija na globalnom tržištu je praktično nepredvidiva i otežani su uslovi poslovanja". Istovremeno, došlo je do prekida lanca snabdevanja, a od početka marta bilo je više otkazivanja porudžbina.
 
Menadžment novosadske ispostave kompanije "Lir", u dopisu poslatom sredinom marta, moli sve zaposlene da imaju razumevanja za "trenutni prekid rada".
 
"Prekid je samo produkt trenutne nestabilnosti uzrokovane višom silom i svi se iskreno nadamo da će se ova situacija uskoro stabilizovati i da ćemo početi sa redovnim radom", zaključuje se.
  • Radnik Lear-a

    01.04.2022 17:28
    Ne siriti dezinformacije
    Fabrika radi,samo se radi sa smanjenim kapacitetom-pojedine linije tj timovi ne rade,a radnici su na placenom odsustvu.Fabrika se nece zatvarati,kako direktor kaze nije bilo nikad ni govora o tome.
    Drugo u fabriku dolaze novi projekti itd.
    Znaci ljudi nemojte pricati gluposti i siriti dezinformacije-nikom nije to potrebno,a pogotovo ne nama koji radimo u toj istoj fabrici.
  • Mare NS

    01.04.2022 15:03
    A domaći?
    Nemam nista protiv subvencija stranim investitorima,ali nisam za zapostavljanje domacih firmi. Naime,ovaj model subvencija je doveo do sledecih paradoksa: Vestacki dignuta cena rada preko subvencije,pa je ostatak trzista to morao da prati iako nema outpute da opravda povecanje. Vestacki dignuta cena gradj.zemljista,uz razliku da je stranom investitoru isto kompletno infrastrukturno opremljeno i dato na koriscenje,a od domacih se ocekuje da zemljiste kupe i sami opreme s tim da je recimo trafo stanica cca 20k eura a da ne pricam o prikljucnim taksama. I sl. Kad bi ova drzava samo malo stimulisala domacu proizvodnju bilo bi nam bolje na duze staze... ovako od Lear-a do Lear-a...
  • Stole

    01.04.2022 09:00
    Au, Žutaći
    Pa vi ne umete bolje od ovoga? Lir radi, i plaća sve zaposlene. Doduše, vi nemate bojazni da će se zatvoriti bilo kakva firma koju ste vi otvorili, jer se za vreme žutih samo zatvaralo i rasprodavalo. Sad bi još jedan krug da opet imate svečana rasprodavanja uz zatvaranje onolikog kompleksa. Bagro!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti