Zbog visokog napona zabranjeno približavanje gradilištu brze pruge Novi Sad - Subotica

Infrastruktura železnice Srbije upozorila je danas građane da se ne približavaju gradilištu brze pruge između Novog Sada i Subotice.
Zbog visokog napona zabranjeno približavanje gradilištu brze pruge Novi Sad - Subotica
Foto: 021.rs
Kako napominju, u toku su radovi na kontaktnoj mreži, a vodovi na toj deonici su pod visokim naponom.
"Infrastruktura železnice Srbije još jednom apeluje i upozorava da se niko ne približava gradilištu brze pruge Novi Sad - Subotica, da ne ulazi u zonu radova i kontaktne mreže i da će kontaktna mreža duž čitave deonice u narednom periodu povremeno ili stalno biti pod visokim naponom", navodi se u saopštenju.
 
Železnički saobraćaj između Novog Sada i Subotice obustavljen je 7. aprila zbog izgradnje brze pruge za saobraćaj vozova brzinom 200 kilometara na sat.
"Podsećamo da kroz vozne vodove kontaktne mreže iznad železničke pruge prolazi struja visokog napona od 25.000 volti. Da bi se dogodila nesreća, nije neophodno da se dodirnu kablovi kontakne mreže, već je dovoljno samo da se udje u strujno kolo, koje može da bude udaljeno i po nekoliko metara od kablova kontaktne mreže, pa da se doživi strujni udar", upozoravaju iz Infrastruktura železnica Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti