Novi Sad korak bliže da dobije semafore na još osam lokacija - četiri na Beogradskom keju

Gradska uprava je ugovorila projektovanje četiri semafora na Beogradskom keju i jednog u Račkoj ulici u Petrovaradinu, saznaje 021.rs.
Novi Sad korak bliže da dobije semafore na još osam lokacija - četiri na Beogradskom keju
Foto: 021.rs

Iz budžeta Grada ovi projekti biće plaćeni skoro četiri miliona dinara sa PDV-om.  

Kako se 021.rs uverio uvidom u dokumentaciju Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), tender za projekte semaforizacije raskrsnica Beogradskog keja i Miloša Bajića, odnosno Beogradskog keja i Dunavske dobile su firme "Set" iz Šapca i "Geodata" iz Obrenovca, koje su bile i jedini ponuđači. One će ovaj posao uraditi po ceni od 1.452.000 sa PDV-om i u roku od četiri meseca.

Izrada projekta za semafor na uglu Beogradskog keja sa Ulicom Marka Miljanova i Beogradskog keja sa Ulicom episkopa Visariona pripala je jedinim ponuđačima na javnoj nabavci, a to su firme "GMP Gramont-NS" iz Novog Sada i "Šidprojekt" iz Šida. One će ovaj posao uraditi za 1.494.000 dinara sa PDV-om i u roku od četiri meseca.
 
Na tenderu za projekat izgradnje semafora i uređenje saobraćajnih površina u zoni raskrsnice ulica Račkog i Dinka Šimunovića u Petrovaradinu takođe je bio samo jedan ponuđač koji su činili "Andzor engineering", "Geopanonija" i "MHM-projekt" iz Novog Sada. Kako je njihova ponuda bila ispravna, dodeljno im je da po ceni od 996.000 dinara sa PDV-om i rokom od četiri meseca urade ovaj posao.
 
UGZI je imao i tender za izradu dokumentacije za postavljanje semafora na raskrsnici ulica Preradovićeve i Franje Štefanovića u Petrovaradinu, ali je ova javna nabavka poništena jer su jedini ponuđači "Andzor engineering" i "MHM-projekt" tražili gotovo dvostruku cenu za izradu projekta od one koja je bila procenjena. Naime, UGZI je procenio javnu nabavku na 750.000 dinara bez PDV-a, a oni su tražili 1.360.000 dinara bez PDV-a. Očekuje se da će UGZI ponoviti ovaj tender.
 
Podsetimo da je UGZI početkom marta već završio javne nabavke za projektovanje semafora na uglu Temerinske i Tekelijine ulice, što je dodeljeno ponuđačima "GMP Gramont-NS", "Geopanonija" i "Šidprojekt" po ceni od 1.098.960 sa PDV-om i rokom od četiri meseca. 
 
Kažimo i da gradska uprava ove godine ne radi samo projektovanje već i postavlja semafore, tako da su nedavno završene javne nabavke za semaforizaciju četiri raskrsnice. Radi se o ukrštanju Bulevara patrijarha Pavla sa Ilirskom i Senteleki Kornela, odnosno istog Bulevara sa Ulicom Ilariona Ruvarca, a u drugom slučaju Temerinskog puta sa Dečanskom ulicom i iste saobraćajnice sa Ulicom majke Jugovića.
 
Radovi bi uskoro trebalo da počnu i očekuje se da će semafori na ovim lokacijama proraditi do leta. 
  • Rizbo

    12.04.2022 15:28
    dokle vise sa semaforima, svako malo saka novih nikne. pa svaka raskrsnica ce biti pod semaforom. narod je preglup i prejadan
  • Goran taksista

    12.04.2022 14:58
    Trenutno najpotrebnije mesto za postaviti semafor u gradu je raskrsnica kod Novkabela i Južne bačke
  • Bane

    12.04.2022 13:54
    @Budisavcanin
    Retko komentarisem ili repliciram ali ovo je od reci do reci tacno,naprednjaci,sajevci i kojekakvi skorojevici vozikaju dzipove po 150 kroz centar.Gde je ministar Vulin da to resi nekada se druzio sa budisavcanima i red bi bio da malo poradi na ovim idiotima....Policajci se sakriju po sporednim ulicama i otimaju od biciklista....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti