FOTO: Rupa u centru Novog Sada svakim danom, u svakom pogledu, sve više napreduje

Na sredini Poštanske ulice pre nekoliko dana se napravila rupa u koju je ulegao behaton i svakim danom se sve više širi.
FOTO: Rupa u centru Novog Sada svakim danom, u svakom pogledu, sve više napreduje
Foto: 021.rs

Građani koji su se javili redakciji 021.rs kažu da je behaton upao između Poštanske 3 i 5, nedaleko od jednog ulaza u objekat koji koriste penzioneri kao mesto za dnevna okupljanja.

Prema rečima prolaznika, rupa je duboka oko jedan metar i prvobitno je bila široka koliko jedna behaton ploča, a sada je već nekoliko kocki propalo i sve više se širi.

"Zvali smo Put, inspekciju, komunalnu miliciju i svi su primili naš poziv i rekli da će reagovati, međutim ništa. Danas je i jedna žena upala u rupu, pa su prolaznici morali da joj pomažu da izađe. Možda znaju da imamo rupu nasred Poštanske, ali da ne mogu nekoliko dana da je zatrpaju, to ne mogu da razumem", kaže jedan od ljudi koji radi u ovoj maloj ulici.
 
Rupa je, kako se uverio novinar 021.rs, zaista duboka oko metar, a po svemu sudeći, nastala je usled delovanja podzemnih voda ili prodora vode iz kanalizacije, vodovoda ili toplovode, koja je "odnela" deo zemljane podloge ispod behatona.
 
 
U Gradskoj upravi za 021.rs su povodom nastanka rupe u Poštanskoj naveli da je hitno izdat nalog JKP "Put" da se "prioritetno sanira oštećenja pešačke staze".
 
Podsetimo, Poštanska ulica je već nekoliko godina pešačka zona u kojoj je dozvoljeno kretanje samo pešaka i biciklista. Ulica je svojevremeno i uređena, a dato je obećanje i da će imati zeleni deo. Međutim, to se do danas nije dogodilo, a u nju ulaze automobili kako bi se parkirali.
  • S

    14.04.2022 15:22
    Prođite malo Skerlićevom da vidite rupe kad kiša padne i ulicom Zlatne grede krivi trotoar i noću totalni mrak, ujutru milina smrad od posetilaca koji tu mokre i povraćaju.
  • Vladimir

    14.04.2022 08:41
    Grad kulture
    Šta reci moj Novi Sade!Bilo je tako lepo nekada ziveti kada je imao 200.000ljudi!
  • V

    13.04.2022 10:52
    Ispod behatona bi trebalo da ide pola metra sitnog kamena. Ako je tako urađeno ispod cele ulice ne znam kako je voda uspela da odnese deo. Ako nema tog sloja ispod onda ne treba stavljati behaton, naročito gde prolaze automobili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti