Vučević kaže da Đilas ima legitimitet, očekuje pobedu u Novom Sadu 2024. godine

Sastanak Dragana Đilasa i Aleksandra Vučića treba posmatrati u kontekstu smirivanja tenzija u društvu i, možda, otvaranja novog poglavlja političkog dijaloga, kaže potpredsednik SNS Miloš Vučević.
Vučević kaže da Đilas ima legitimitet, očekuje pobedu u Novom Sadu 2024. godine
Foto: 021.rs
On je u intervjuu za Insajder TV rekao da "moramo priznavati ne samo legalitet jedni drugima, nego i legitimitet".
 
"Dragan Đilas je nesporno dobio legitimitet kao lider pojedinačno najjače političke grupacije na opozicionoj sceni. Voleli ga mi ili ne, mislili ovako ili onako, mislim da je dobio legitimitet da bude učesnik u razgovorima", rekao je Vučević, koji ne smatra da je sastanak predsednika dve partije "iznuđen sa strane".
Na pitanje da li oseća ličnu odgovornost za to što je predsednik Vučić na nivou Srbije dobio podršku od 58 odsto, a u Novom Sadu, u kom je gradonačelnik, manje od 50 odsto, on je odgovorio da je to tačno, ali da je u apsolutnim brojkama Vučić dobio više glasova nego na izborima 2017. godine.
Upitan da li očekuje da glatko pobedi za dve godine u Novom Sadu, Vučević je negativno odgovorio, dodajući da, ipak, očekuje da stranka čiji je potpredsednik slavi na izborima 2024. i da SNS dobije četvrti mandat za vođenje grada.
 
"Neće biti lako i biće žestoka konkurencija, ali verujem da ćemo rezultatima ostvariti pobedu i dobiti četvrti mandat za Novi Sad. I sad izborni rezultati, za koje kažete da su nepovoljni za SNS, pokazuju da bi SNS ponovo imao mandat u Novom Sadu. Ti tako 'loši' rezultati pokazuju da bi SNS opet imao većinu. Pobedili smo na više od tri četvrtine biračkih mesta u Novom Sadu i tamo gde smo pobeđivali razlika je gotovo 40.000 glasova, a tamo gde smo izgubili, u toj jednoj četvrtini, razlika je 2.500 glasova", poručio je Vučević.
 
On je dodao i da je zadovoljan onim što je učinio za Novi Sad u poslednjih deset godina, ali da je moglo biti bolje.
 
"Svakako ću biti upisan u istoriji grada kao čovek koji je imao najduži mandat i kao čovek koji je probudio Novi Sad", kazao je Vučević.
 
Vučević kaže da će zarad formiranja nove vlade SNS u koaliciju pozvati još manjinskih stranaka, ali je naveo da ne može da kaže da li će zvati Socijalističku partiju Srbije (SPS) ili neku drugu grupaciju.
 
"Predsednik (Srbije i SNS) Aleksandar Vučić mora da obavi razgovor sa svima, a koga će SNS zvati i s kakvim predlogom će otići kod predsednika radi dodela mandata za sastav vlade - to je pitanje", kazao je Vučević u emisiji "Intervju" na Insajder TV.
 
Na pitanje na koga je predsednik Vučić mislio kada je u izbornoj noći kada je kazao da je on vodio državu, a drugi bili "na raspustu", Vučević je odgovorio da bi on pogledao ka SPS-u.
 
"Mi možemo da se ljutimo ili ne ljutimo na SPS, ali oni su iskoristili jedan momenat koji su videli kao prazan prostor. Ivica Dačić je iskusan političar. To je partija koja je više decenija na vlasti i samom kampanjom gde je Dačić sebe označio kao premijera, on je napravio konfuziju jer je poručivao da je to dogovor: predsednik Vučić, a Dačić premijer", rekao je Vučević koji je i gradonačelnik Novog Sada.
On je naveo da se Dačić tokom predizborne kampanje bavio "lepršavim stvarima".
 
Na pitanje da li je moguće da SNS sa SPS-om formira vlast u Beogradu, a da ih izostavi na republičkom nivou, Vučević je kazao da ne može da govori unapred, ali da je to teorijski moguće.
  • Grn

    18.04.2022 17:09
    ""Svakako ću biti upisan u istoriji grada kao čovek koji je imao najduži mandat i kao čovek koji je probudio Novi Sad"...."

    Ne. Nikad. Jok. Nada.
    Bićeš upamćen po bazenu, Promenadi, pozorišnom trgu, Galendsu ... Mislim da si jedino u pravu za buđenje Novog Sada. Krenuo si od Limana?
  • Лиманац

    18.04.2022 14:36
    @Овај што се представља као ја
    Има легитимитет, нема, ово, оно, ви Лимане више добити нећете.
  • Nikola

    15.04.2022 12:19
    *
    Kada malo bolje sagledam izbore vi iz SNS a ste pukli. Nemate sami većinu u skupštini (i ako u Aninoj glavi imate), Beogradu a i Novi Sad i Niš glasali protiv vas. Takođe, s obzirom da ste krenuli da smenjujete direktore koji vam nisu doneli kapilarne glasove, sve je jasno. Sada vam i Đilas ne može pomoći. Kasno ste ga aktivirali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.