Glasajte: Da li će biti bizon Đuka, Fruška, Gorica, Srba, Čikito, Lala? Deca predložila imena

Počelo je glasanje za izbor imena, odnosno nadimka za pet novopridošlih jedinki evropskog bizona u Nacionalni park Fruška gora.
Glasajte: Da li će biti bizon Đuka, Fruška, Gorica, Srba, Čikito, Lala? Deca predložila imena
Foto: Pixabay

Deca iz Srbije, Španije i Poljske dala su predloge nadimaka za pet bizona, jednu mušku i četiri ženske jedinke, koji su krajem marta stigli na Frušku goru. 

Glasate tako što u komentaru ispod fotografija na Fejsbuk objavi NP Fruška gora, ostavite svoj izbor za jedan muški i četiri ženska nadimka od ponuđenih, ili dodajte svoj predlog. Glasanje traje do 28. aprila.

Deca iz Srbije su za bizona predložila sledeća ima: Srba, Bogi, Stefa, Sale, Pera, Mitar, Marko, Đole, Đuka, Lala, Miki, Laza, Bane.
 
Kada su u pitanju bizonke, predloga ima mnogo više: Anđelka, Brankica, Bilja, Cveta, Čarna, Divna, Duška, Dragana, Đurđa, Gorica, Ivka, Juga, Kata, Kalina, Krasna, Kruna, Lana, Lenka, Ljupka, Milica, Nada, Nina, Slavica, Slađa, Petra, Vera, Fruška.
 
Mališani iz Španije su predložili da se jedinke nazovu Reina (Reina), Paqui (Paki), Niña ( Ninja) , Gordi (Gordi) i Chiquito (Čikito). 
 
Deca iz Poljske su prijavila sledeće "kandidate": Pyza, Gracja, Nadzieja, Mila i Lalok. 
 
Poziv 021.rs građanima da i oni daju predloge privukao je veliku pažnju, pa je bilo raznih predloga. Nekoliko predloga koji su predložili naši čitaoci, bili su, po svemu sudeći, zanimljivi i deci, pa su se našli i u zvaničnoj "trci". Posebno se izdvojio predlog da jedan bizon bude nazvan Đuka, a tu su i Lala, Lenka, Nada, a umesto Fruška, predloženo je Fruško i Fruškica, dok je umesto Kata bilo Katarina.
 
Bilo je i predloga poput Džeronimo, Pokahontas, Neša, Zoki, Aca, Lola, Boškić, Živan, Žile, Sosa, Lepinja, Fruzon, Stoja, Joka, Robinzon, Juca, Stanko, Ferdinand, Tajson, Bik, Hajvan, Smeško, Zoro, Vinetu...
  • Ђорђе Ивковић

    22.04.2022 21:59
    Ако ћемо реално...
    Пинки.
    Лако се памти, буди носталгију, подиже свест.
  • Mia

    22.04.2022 20:36
    Predlog
    Treba da se sove Frusi,Frusko ili Frus,jer je i Fruska gora dobilaime po franackom plemenu koje se u srednjem veku nazivalo
    Frusi,a Karli Veliki je u svojim osvajanjima dosao do Dunava i Fruska gora postaje granica franackog carstva.
  • Sime

    21.04.2022 18:44
    Ako ne bude Đuka, znači da su pokrali izbore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti