FOTO, VIDEO: Obrušila se velika grana u Vase Stajića, oštećeni parkirani automobili

Nekoliko parkiranih vozila oštećeno je usled pada veće grane, u prepodnevnim satima, u Ulici Vase Stajića 22.
FOTO, VIDEO: Obrušila se velika grana u Vase Stajića, oštećeni parkirani automobili
Foto: 021.rs
Ekipe Gradskog zelenila su na terenu, javlja reporter 021.rs.

Na vozila se obrušila poveća grana. Ozbiljnije je oštećeno najmanje jedno parkirano vozilo.

Svedoci su za 021.rs naveli da je grana pala samo odjednom i samo se čulo pucanje grane. Navode da je sreća da niko nije u tom trenutku prolazio jer bi bio ozbiljno povređen.

Na licu mesta je bila i policija koja je obavila uviđaj.

Do obrušavanja grane došlo je u dvorišnom delu.

U Gradskom zelenilu za 021.rs navode da je došlo je do pucanja i lomljenja velike grane jednog relativno mladog javora koji je u punom listanju. 

"Grana navedenog javora imala je veliku težinu i zamah i prilikom pada na drugi javor, koji je takođe bio u punom listu, izazvala je njegovo lomljenje i pad. Nijedan od dva javora nije pokazivao vidljive znakove bolesti. Tek prilikom rušenja jednog od javora moglo se primetiti da je unutar stabla krenuo da trune", kažu u Zelenilu. 
 
Iz ovog preduzeća dodaju da, kako bi predupredili ovakve situacije, njihovi inženjeri od prošle godine u saradnji sa Institutom za nizijsko šumarstvo koriste aparat rezistograf, kako bi izvršili pregled kompletnog drveća u Novom Sadu. 
 
"Kako je reč o velikom broju stabala, skeniranje drveća se ne može obaviti u kratkom roku. Paralelno s tim, da bismo ojačali drveće i osnažili njegovu vitalnost sprovešćemo folijarno prihranjivanje preko krošnji, koje će obezbediti da stablo i koren, ali i ostali delovi drveća, dobiju neophodne vitamine i minerale, a na vrstama kod kojih je to naučno preporučljivo sprovodićemo periodično oblikovanje krošnji, kako bismo povećali njihovu statiku i bezbednost", dodaju u ovom gradskom preduzeću. 
 
Zelenilo navodi i da je ekipa preduzeća odmah po prijavi pada u dvorištu izašla na teren i da je u toku uklanjanje.
  • PitamSe

    20.04.2022 19:19
    Jaooo
    Nije valjda na Majin auto? :)
  • Dada

    20.04.2022 19:06
    Sreća u nesreći
    Vlasnik treba da ih tuži. Taj, čini mi se, renault je najviše oštećen. Još taj momenat izvlaćenja grane iz gepeka... Da je neko sedeo pozadi i da su se pripremali za polazak, a u tom momentu pada grana, šta bi se desilo?
  • Domacica

    20.04.2022 18:42
    Jel to tamo kod Nika centra

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti