Konkurs za "Filmski front" otvoren do 31. avgusta

Konkurs za prijave filmova za Međunarodni festival kratkometražnog igranog filma "Filmski front" u Novom Sadu je otvoren do 31. avgusta, objavio je Filmski centar Srbije (FCS).

Ovogodišnji, 20. po redu festival se organizuje pod sloganom "Povratak korenima" (Back to the roots) a konkurs je otvoren za dve takmičarske selekcije: Srbija/region i Međunarodna selekcija.

U okviru takmičarskog programa, festival uzima u obzir kratke igrane filmove koji su završeni posle 1. janura 2021. i čije trajanje ne prelazi 30 minuta.
Pod istim uslovima u pogledu dužine trajanja i godine produkcije, festival u okviru pratećeg programa prima i eksperimentalne, dokumentarne i animirane filmove.
 
Prijavljivanje na festival je putem platforme "Film Freeway", a sve informacije o konkursu se mogu pronaći na sajtu festivala.
 
"Slogan 'Povratak korenima' referiše na sam karakter 'Filmskog fronta' koji je izrastao iz andergraund okruženja i ima tesnu vezu sa nezavisnom muzičkom i strip scenom", rekao je selektor Filip Markovinović.
 
Dodao je da je u pitanju i obeležavanje mini jubileja, 20. izdanja festivala.
 
"Filmski Front" biće održan  od 27. do 30. oktobra u Novom Sadu.
  • Lepi Mile

    23.04.2022 20:09
    Svi na FRONT !
    Filmski Front KIDA !!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti