Jedan bizon će, sva je prilika, biti Đuka

Izbor imena pet bizona koji će nastaniti Frušku goru i dalje je u toku. Jedno ime se izdvojilo iznad svih. U pitanju je - Đuka.
Jedan bizon će, sva je prilika, biti Đuka
Foto: Pixabay

Imena koja su ušla u izbor predložila su deca iz Srbije, Poljske i Španije, pa se tako bira jedno ime za bizona i još četiri za bizonke.

Nacionalni park Fruška gora pozvao je 20. aprila na Fejsbuku građane da u komentarima odaberu ime za ove jedinke. NP Fruška gora objasnio je da će o imenu odlučiti pet komentara sa najviše lajkova. Objava već sada ima više od 1.000 komentara, a glasa se do 28. aprila.
 
U svakom od komentara sa najviše lajkova, trenutno, jedino muško ime koje se pominje je Đuka.
Đuka bizon je opcija i jedne korisnice, čiji je komentar prikupio više od 500 lajkovao, a za bizonke je odabrala Čarna, Krasna, Fruška, Reina. Po nekoliko stotina kombinacija imaju i Đuka, Čarna, Divna, Krasna, Ljupka, potom, opet, Đuka, Cveta, Mila, Reina, Lenka...
 
Dan nakon što je na Fejsbuku pozvao ljude da glasaju u komentarima, NP Fruška gora je izmenio objavio i dodao link ka anketi Blica, u kojoj takođe može da se glasa za ime. 
 
Tek tu je potpuno jasno da bizon može biti samo jedan - Đuka. Dok predlozi imena za bizona imaju po nekoliko desetina ili nekoliko stotina glasova, predlog da bizon bude Đuka ima više od 5.100 glasova.
 
 
 Foto: Screenshot/ Blic.rs
 
Kada su u pitanju bizonke, u anketi je najviše glasova prikupio predlog da se jedna nazove Fruška, potom je prate Cveta, Slavica, Đurđa, Čarna...
 

Podsetimo, pre početka zvaničnog glasanja, 021.rs je pozvao svoje čitaoce da i oni predlože imena za bizone. Tu se, takođe, kao predlog za bizona izdvojilo ime Đuka.

  • Cale

    26.04.2022 10:25
    Jedan Đuka će, sva je prilika, ostati bizon.
  • salajka

    26.04.2022 01:52
    Zaboga, ne Djuka. Nemojmo se spadati sa zivotinjama, greota je.
  • Djuka B

    25.04.2022 17:37
    Djuka he he
    Za zenksi deo ekipe Ana Zoka i Daca
    Jbt karma je stvarno cudo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti