Više od milion dinara Gradskoj izbornoj komisiji za rad na izborima

Članovi Gradske izborne komisije Grada Novog Sada za rad na parlamentarnim i predsedničkim izborima 3. aprila dobiće ukupno 1.088.000 dinara.
Više od milion dinara Gradskoj izbornoj komisiji za rad na izborima
Foto: 021.rs

Kako se može videti u rešenju o utvrđivanju naknade, predsedniku Gradske izborne komisije Zoranu Prošiću, zameniku predsednika komisije Milovanu Šijakovu, kao i sekretaru Marku Radinu i zameniku sekretara Aleksandru Tkalecu biće isplaćeno po 52.000 dinara.

Ostalim članovima izborne komisije i njihovim zamenicima, kojih ima ukupno 22, za rad na danu održavanja izbora biće isplaćeno po 40.000 dinara. 

Ove sume su određene Odlukom o naknadama, materijalnim i drugim troškovima za sprovođenje izbora, kojom je i propisano da je osnovna naknada 40 hiljada, dok se predsedniku i sekretaru lokalne izborne komisije i njegovim zamenicima naknada uveća za 30 odsto. 
 
Inače, Gradska izborna komisija je objavila završen rezultate za glasanje u Novom Sadu za parlamentarne izbore tek 20 dana nakon dana izbora. Pre toga nisu čak ni saopšteni preliminarni rezultati, već se čekalo da isteknu svi rokovi za žalbe i prigovore. Interesantno je to što je konačne podatke za predsedničke izbore GIK dao već četiri dana nakon glasanja. 
  • Lekmi

    28.04.2022 21:06
    Rezultati predsednickih izbora su objavljeni jer nije bilo zalbi ni prigovora, sto nije bio slucaj sa parlamentarnim izborima.
    Nista sporno, imajuci u vidu da su svi zapisnici sa birackih mesta skenirani i postavljeni na sajt rik-a, a koga nije mrzelo da sabira mogao je.
  • Bolo

    28.04.2022 19:55
    E, moj tigre
    Kako su radili trebali bi da plate kazne u navedenim iznosima, ali ovo je nazadnjačka džamahirija koja obraza nema, niti ga je ikada imala.
  • Braco

    28.04.2022 19:11
    Šojić
    Pa šta je milion dinara, kapri i ja to dobijemo za mesec dana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti