Otvoreno podnošenje inicijativa za Oktobarsku nagradu Novog Sada

Otvorene su prijave kandidata za dodelu Oktobarske nagrade Novog Sada za 2022. godinu.
Otvoreno podnošenje inicijativa za Oktobarsku nagradu Novog Sada
Foto: 021.rs

Kandidate Komisiji za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada mogu da predlože svi građani, pravna lica, preduzeća, ustanove, političke organizacije i druge organizacije građana i građanki, državni organi i organi lokalne samouprave.

Oktobarska nagrada Novog Sada dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada.

Nagrada se dodeljuje kao priznanje za izuzetne rezultate u radu, dela i najviša dostignuća i ostvarenja postignuta u toku jedne ili više godina u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti. 
 
Oktobarska nagrada Novog Sada se dodeljuje građaninu ili grupi građana za zajedničko delo ili ostvarenja, koji rade ili su radili na teritoriji Grada Novog Sada, kao i preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama čije je sedište na teritoriji Grada. 
 
Dodeljuje se za izuzetna ostvarenja u oblastima nauke, kulture i umetnosti, odnosno svih vidova stvaralaštva, publicistike i novinarstva u svim oblicima informisanja, planiranja i uređenja prostora i naselja, arhitekture i graditeljstva, pronalazaštva, razvoja novih tehnologija i usvojenih novih tehnoloških sistema, unapređenja i zaštite životne sredine, prosvete i razvoja školarstva, sporta i postignutih sportskih rezultata, zdravstva i zdravstvene zaštite i socijalnog i humanitarnog rada. 
 
Oktobarska nagrada se može posebno dodeliti učeniku i studentu kao pojedincu ili grupi za zajedničko ostvarenje i rezultate u naučnom ili umetničkom radu, kao poseban vid društvenog priznanja za stvaralaštvo mladih na teritoriji grada.

Obrazložene inicijative za dodelu Oktobarske nagrade podnose se Komisiji za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada do 15. septembra ove godine, na adresu Skupštine Grada Novog Sada, Ulica Žarka Zrenjanina broj 2.

Ko je sve dobio ovo priznanje prošle godine čitajte OVDE. Ko su svi dosadašnji dobitnici pogledajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti