Novi radovi na Temerinskom putu: Postavlja se novi semafor, uređuje se raskrsnica

Počeli su radovi na postavljanju novog semafora na raskrsnici Temerinskog puta sa Ulicom Majke Jugovića, a ujedno se uređuju saobraćajne površine.

Takođe, istovremeno se oprema postojeći semafor na raskrsnici Temerinskog puta sa Dečanskom ulicom, najavljuju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.

Semaforizacijom ove dve raskrsnice ostvariće se efikasnije, racionalnije i bezbednije odvijanje saobraćaja na izrazito frekventnom ulaznom pravcu u Novi Sad, poručuju nadležni.

Semafori će sadržati standardne tastere za pešake, kao i zvučne signale. Na ovaj način, poručuju u upravi, biće omogućen bezbedan prelazak pešaka preko kolovoza i lakše uključivanje vozila iz Ulice Majke Jugovića i Dečanske ulice na Temerinski put. 
 
Najava vozila iz sporednih pravaca obavljaće se preko induktivne petlje, dok će pešaci pritiskom na taster, koji se nalazi na semaforskom stubu, omogućiti pojavu zelenog svetla i obezbediti siguran prelazak preko kolovoza na glavnom pravcu.
 
Građevinski radovi obuhvataju izgradnju pešačkih i biciklističkih komunikacija u zoni raskrsnice, izgradnju ploča vodilja za nesmetano kretanje osoba sa invaliditetom, pomeranje autobuskog stajališta u blizini raskrsnice, kao i ukidanje južnog pešačkog prelaza preko Temerinskog puta.
 
Za izgradnju semafora na raskrsnici Temerinskog puta sa Ulicom Majke Jugovića i opremanje semafora na raskrsnici Temerinskog puta sa Dečanskom ulicom izdvojeno je 17.7 miliona dinara, a rok za izvođenje radova je 60 kalendarskih dana.
 
Tokom izvođenja radova neophodan je poseban oprez građana.
  • G

    02.05.2022 17:40
    150 000 eura
    Nije mi jasno šta košta toliko? Ovo je jedna mala raskrsnica...
  • iguman

    01.05.2022 17:07
    Opet sminka. Kada će te uraditi prečišćavac za kanalizaciju?
    Sigurno je mala ugradnja pa otezu.
  • pawlle

    01.05.2022 11:12
    pa,jbte ,da li znate nesto drugo osim semafora,pa na svakih 5m semafor,to sve strucnjaci sa kupljenim diplomama,uzas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti