JKP "Beočin": Pregovaraćemo sa radnicima koji štrajkuju

Iz Javnog komunalnog preduzeća "Beočin" za 021.rs kažu da su upoznati sa zahtevima radnika koji su održali jedan i najavili drugi štrajk upozorenja.
JKP "Beočin": Pregovaraćemo sa radnicima koji štrajkuju
Foto: 021.rs

Kako u odgovoru za naš portal navodi direktorka preduzeća Gordana Rakić, planirano je da se otpočne sa pregovorima u "kratkom roku".

Rakić potvrđuje za 021.rs da su zarade za mart umanjene, jer preduzeće posluje po Godišnjem planu za 2021. godinu, budući da novi nije usvojen.

"Godišnji plan i program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća 'Beočin' za 2022. godinu je usvojen od strane Nadzornog odbora preduzeća, kao i od strane Opštinskog veća. Na sednici Skupštine opštine Godišnji plan nije usvojen iako nije bilo primedbi na njega", navodi Rakić u odgovoru za 021.rs.
 
Ona ističe da niko nema zaradu manju od minimalne.
 
Iz Opštine Beočin još uvek nisu odgovorili na pitanja 021.rs u vezi sa usvajanjem plana.
 
Kako smo već pisali, za sutra od 7. do 8.15 časova, zakazan je štrajk upozorenja, nakon čega bi, u slučaju daljeg ignorisanja od strane opštine i preduzeća, došlo i do generalnog štrajka.

Iz štrajkačkog odbora radnika komunalno-stambene delatnosti za 021.rs su ranije rekli da više od 60 odsto odsto zaposlenih prima zaradu manju od minimalne u Republici Srbiji, pa im se stoga isplaćuje dodatak na platu do minimalca.

Naveli su da je stanje katastrofalno i da su blizu toga da postanu socijalni slučajevi.

  • Roko

    05.05.2022 07:06
    Da li je moguće?
    Radnici štrajkuju u ekonomskom tigru u zlatnom periodu? Kakva je ovo dezinformacija?
  • Msp

    04.05.2022 20:35
    Naravno
    Da se bune i treba a zašto se ne spominju njini šefovi i zamenici šefova kojih ima nežna im se broj.Njine plate su odlične i nema potrebe za štrajkom. Ćute i uživaju.
  • NS

    04.05.2022 20:05
    Zovite onog
    što ste ga zalepili na svaki bilbord, on će to odmah da vam završi ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti