ANKETA: Još samo dva fruškogorska bizona bez imena, "Đuka" u užem izboru

Glasanje za predloge imena bizona završeno je 28. aprila, a pristiglo je više desetina hiljada glasova.

Kako javljaju iz "Javnog preduzeća Nacionalni park Fruška gora", već su izabrana imena za tri ženke: Fruška, Ninja i Mila.

Sada je preostalo da se imenuje još jedna ženka i jedan mužjak.

U užem izboru su po tri nadimka sa najviše glasova.
 
Možete glasati na našem portalu do 9. maja, kao i lajkom na fotografiju sa imenom na Fejsbuk profilu JP "NP Fruška gora".
 
Loading...
Rezultati će biti objavljeni 10. maja, a potom sledi i ispuštanje bizona u veći ograđen i obezbeđen prostor gde će nastaviti da uživaju pored jelena, "na zadovoljstvo svih posetilaca i ljubitelja prirode".
 
 
Podsetimo, bizoni su stigli na Frušku goru krajem marta. Kako su tada naveli u NP "Fruška gora", pre jednog veka u Evropi je bilo svega pedesetak jedinki evropskog bizona. Krajem sledeće godine kada se zaokružuje vek od početka borbe za njihovo očuvanje, stručnjaci procenjuju da će ih na istom prostoru biti više od 10.000.
  • Sandra

    09.05.2022 07:20
    Djuka
    Moramo se oduziti Djuki!!! Mora biti jak kao Djuka kad se verao po balkonu i palio baklje. Djuku za bizona, ta molicu lepo!
  • Iggy

    08.05.2022 22:33
    Pa...
    Bizon mora bit' Sava...biti Sava...
  • Knjizevnik

    08.05.2022 22:05
    Jedna se mora zvati MIMA obavezno…uz Djuku i Nadu obavezno ide i Mima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.