"Pauk" (ne) radi noću, vikendom i praznicima

U prva četiri meseca 2022. godine policija i inspekcija, uprkos dežurstvu nisu nijednom koristili Pauk za uklanjanje nepropisno parkiranih vozila tokom noći, vikendom ili praznikom, saznaje 021.rs
"Pauk" (ne) radi noću, vikendom i praznicima
Foto: 021.rs

Ovo su podaci Parking servisa gde za 021.rs navode da specijalno vozilo "pauk" redovno dežura 365 dana u godini, 24 sata dnevno i reaguje po pozivu i nalogu nadležnih organa da odnese vozilo koje se parkiralo nepropisno, na trotoaru, parking mestu rezervisanom za osobe sa invaliditetom, zelenoj površini ili bilo kom drugom slučaju prema zakonu.

U Parking servisu kažu da je "pauk", prema njihovoj evidenciji, uglavnom angažovan od strane saobraćajne policije, saobraćajne i komunalne inspekcije u periodu od 7 do 22 časa. Dodaju da to nije samo slučaj u ova četiri meseca, već i da ranijih godina mimo toga nije bilo više posla, osim povremenih "noćnih akcija".
"Služba transporta ili kako to građani popularno kažu 'pauk služba', nije ove godine radila ni jednu noć, što ne znači da nije bilo potrebe. Saobraćajna policija i inspekcije nisu pravile nikakve akcije odnošenja nepropisno parkiranih automobila u noćnim satima, pa samim tim ni 'pauk' nije imao nijednu intervenciju, jer, kao što znate, bez njihovog naloga mi ne možemo izvršiti nikakvu intervenciju", kažu za 021.rs u Službi za informisanje tog javnog preduzeća.
 
U Parking servisu navode da je uvek dežurna bar jedna ekipa koja je spremna da reaguje, ne samo zbog uklanjanja nepropisno parkiranih vozila, nego i druge tehničke intervencije u slučaju nesreća i drugih situacija kada je potrebna pomoć specijalizovanog vozila koje može da premesti neko prevozno sredstvo. 
 
Dodaju i da se retko dešava da se specijalno vozilo angažuje praznicima i vikendom i da to tada bude uglavnom u posebnim slučajevima tokom održavanja nekog od sajmova, Exit festivala i sličnih dešavanja, kada neko vozilo blokira prolaz i nema drugog načina da se oslobodi put, nego odnošenjem vozila. 
 
Ovo gradsko preduzeće trenutno raspolaže sa sedam "pauk vozila", a u toku je javna nabavka još jednog. Za to je predviđeno da se utroši 16,5 miliona dinara. 
  • Dule

    09.05.2022 06:58
    Pap Pavla, Sokače...
    Vozilo ili više njih, u traci, STALNO ..
  • Ruznopache

    08.05.2022 03:23
    Bili su izbori, zar ne? Pa gde vam je ta mirnoca, stabinost i Vuçic...dzaba pisanja od toga nema nista....nikada ovo nece biti drzava....nikada!
  • Dragana

    06.05.2022 22:48
    Najlon pijaca
    Saobraćajna policija je kod Najlon pijace raspoređena za vikend i nikada ne reaguju na reakciju građana koji stanuju u blizini za nepropisno parkiranje posetilaca Najlona. Pauk servis se ne javlja vikendom na telefonske pozive.Da li neko razmišlja da treba tim građanima da dolazi vozilo hitne med.pomoći ili da rade vikendom?!? Uložena su sredstva u prelep kružni tok, Klisanski put, a na Temerinskom putu, nije rešeno divlje parkiranje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.